Fietsroute De Kwade Hoek.

(0)

Ouddorp,
zeeland,
Nederland
Fietsroute De Kwade Hoek

Knooppunten

57
53
70
52
51
69
54
55
63
62
64
65
66
60
41
59
58
57

Fietsroute De Kwade Hoek.

Ontdek Goeree met Fietsroute De Kwade Hoek.

De fietsroute De Kwade Hoek naar het Natuurreservaat De Kwade Hoek op het voormalige eiland Goeree is een fascinerende tocht die je meeneemt door de unieke landschappen en rijke geschiedenis van dit gebied. De route begint in Ouddorp en gaat richting West-Nieuwland. Dwars door het karakteristieke schurvelingenlandschap.

Deze schurvelingen, de aarden wallen die van oudsher werden gebruikt om het land te beschermen tegen de invloeden van de zee, vormen een kenmerkend onderdeel van het landschap. Ze zijn een getuigenis van de eeuwenoude strijd tegen het water. Een centraal thema in de Nederlandse geschiedenis. Fietsend langs deze schurvelingen krijg je een gevoel voor de historische verbondenheid van de regio met de zee en de inspanningen van de bewoners om hun land te beschermen en te cultiveren.

De Fietsroute De Kwade Hoek neemt je verder mee door vlakke strandpolders. Gelegen tussen de oude duinen (uit ongeveer 1200) en de jongere duinen (ontstaan na 1500). Deze polders worden tegenwoordig gebruikt voor tuinbouw en akkerbouw. Waardoor het landschap een patchwork is van natuurlijke en landbouwgebieden. Dit biedt een prachtig contrast tussen het ruige, natuurlijke kustlandschap en de gecultiveerde agrarische gronden.

Het jongste landschap van Goeree.

Een ander hoogtepunt van de route is De Kwade Hoek, het jongste landschap van Goeree. Dit unieke gebied is bijzonder omdat er nog steeds getijdenverschillen voorkomen. Iets wat elders in de delta na de afsluiting van de zeearmen is verdwenen. Dit getijdengebied biedt een rijke biodiversiteit en is een belangrijk gebied voor vogels en andere wilde dieren.

Nabij de haven van Stellendam vind je de Haringvliet Expo. Waar je meer kunt leren over de bouw en het functioneren van de sluizen, bijgenaamd ‘de grootste waterkraan van Nederland’. Deze sluizen spelen een cruciale rol in het waterbeheer van Nederland en zijn een voorbeeld van de geavanceerde Nederlandse technieken op het gebied van watermanagement.

De Fietsroute De Kwade Hoek naar De Kwade Hoek is meer dan alleen een tocht door een natuurlijk landschap; het is een ervaring die je inzicht geeft in de geschiedenis, cultuur en ecologie van het Nederlandse kustgebied. Het is een route die je laat zien hoe de natuur en menselijke innovatie samen het unieke landschap van Goeree hebben gevormd. Voor liefhebbers van natuur, geschiedenis en fietsen is deze route een must-do, een kans om de schoonheid en complexiteit van dit bijzondere stukje Nederland te ontdekken.

 

U start vanaf knooppunt 57 in het centrum van Ouddorp.
Als u met de auto arriveert kunt u een parkeerplaats vinden op parkeerplaats ‘Dorpstienden’ in het centrum.

Reviews Fietsroute De Kwade Hoek.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute De Kwade Hoek.
Broekweg 15
3253 XB
Ouddorp
zeeland
Nederland
GPS 51.8091706,
3.9378605
Fietsroute De Kwade Hoek kaart

Route informatie: Fietsroute De Kwade Hoek.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 40 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 8 Meter.
Laatste update: 6 February 2024
Totale aantal weergeve: 117

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute