Fietsroute door het Beekdal.

(0)

Ommel,
noord-brabant,
Nederland
Fietsroute door het Beekdal

Knooppunten

46
49
78
72
38
49
88
57
91
20
18
17
58
80
50
01
46

Fietsroute door het Beekdal.

Fietsroute door het Beekdal. Van Peelhorst naar Aa. Ontdek de schoonheid van het Beekdal met een fietsroute die je meeneemt door een landschap rijk aan waterwegen. Van de Peelhorst in het oosten naar de Aa in het westen. Ondanks de kanalisatie van de beken, biedt deze route een unieke kans om de ongerepte natuur en de landelijke charme van Zuidoost-Brabant te ervaren.

Langs Historische Beken en Rustieke Landschappen

De Fietsroute door het Beekdal kruist vijf verschillende beken. Elk met hun eigen verhaal en bijdrage aan het landschap. Hoewel deze waterwegen in de loop der tijd zijn gekanaliseerd. Waardoor ze veel van hun oorspronkelijke wildheid hebben verloren. Blijven de omliggende landschappen een duidelijke impressie geven van hoe deze beekdalen er ooit uitzagen. De route voert je langs deze waterwegen, door agrarische gehuchten en rustige bossen. Het biedt een serene blik op de natuurlijke en culturele geschiedenis van het gebied.

De Charme van het Zuidelijke Beekdal

In het zuidelijke deel van de Fietsroute door het Beekdal ontdek je de kleine agrarische gehuchten die de tijd hebben weerstaan en nog steeds veel van hun originele bekoring hebben behouden. Deze gehuchten, met hun historische boerderijen en landelijke wegen. Bieden een kijkje in het landelijke leven van Brabant. Fietsend door deze gebieden ervaar je de rust en vrede die deze streek zo aantrekkelijk maken.

Natuurschoon in de Brouwhuissche Heide

Een hoogtepunt van de Fietsroute door het Beekdal is de Brouwhuissche Heide. Een uitgestrekt natuurgebied bekend om zijn rustige bossen en aantrekkelijke fiets- en wandelpaden. Dit gebied, ideaal voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Het biedt een perfecte onderbreking van de dagelijkse drukte en een kans om te genieten van de serene schoonheid van de Brabantse natuur.

Ontdekkingstocht door Ommel, Oostappen, Helmond en Bakelsebrug

De Fietsroute door het Beekdal voert je niet alleen langs natuurlijke schoonheden maar ook door interessante plaatsen zoals Ommel, Oostappen, Helmond en Bakelsebrug. Elke locatie heeft zijn eigen charme en verhaal. Van de historische architectuur van Helmond tot de landelijke rust van Ommel en Oostappen. Deze diversiteit maakt de fietsroute door het Beekdal tot een ontdekkingstocht door zowel het natuurlijke als culturele erfgoed van de regio.

De Fietsroute door het Beekdal is ontworpen om fietsliefhebbers aan te trekken die geïnteresseerd zijn in het verkennen van de rijke natuurlijke en culturele landschappen van Brabant. Van de gekanaliseerde beken die hun weg vinden door het land tot de rustige bossen en historische gehuchten, biedt deze route een onvergetelijke ervaring voor iedereen die de schoonheid van het Beekdal wil ontdekken.

Reviews Fietsroute door het Beekdal.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute door het Beekdal.
Kloosterstraat 2
5724 AH
Ommel
noord-brabant
Nederland
GPS 51.4221844,
5.7490432
Fietsroute door het Beekdal kaart

Route informatie: Fietsroute door het Beekdal.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 34 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 28 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 1956

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute