Fietsroute Hertogs Wetering.

(0)

's-Hertogenbosch,
noord-brabant,
Nederland
Fietsroute Hertogs Wetering

Knooppunten

96
91
92
93
19
30
63
31
70
12
03
71
05
06
33
34
01
02
10
95
96

Fietsroute Hertogs Wetering.

Ontdek de Verborgen Parels van Brabant met Fietsroute Hertogs Wetering. Fietsroute Hertogs Wetering biedt een unieke gelegenheid om de schoonheid en rust van het Brabantse polderlandschap te ervaren. Deze schilderachtige route vormt een cirkel rond een uitgestrekt poldergebied, genesteld tussen ‘s-Hertogenbosch en de Maas. Het onthult een wereld vol natuurlijke schoonheid en historische schatten.

Een Reis Langs de Maasdijk

Begin je tocht tussen Empel en Lithoijen, waar je over de Maasdijk fietst en getrakteerd wordt op adembenemende uitzichten over de Maas en haar uiterwaarden. Deze dijk biedt niet alleen bescherming tegen het water. Maar ook een panoramisch podium om de rijke flora en fauna van de regio te bewonderen.

Wielen: Tijdloze Getuigen van het Verleden

Langs de route liggen verschillende ‘wielen’, meertjes die zijn ontstaan door vroegere dijkdoorbraken. Deze wateren vertellen de verhalen van strijd en overwinning op de natuurkrachten en vormen nu vredige toevluchtsoorden voor talrijke vogelsoorten en een idyllische stop voor fietsers.

Door de Polder naar Geffen

Vanaf Lithoijen voert de route je door de polder richting Geffen, een pad doorspekt met het groen van de velden en de weidse luchten die zo karakteristiek zijn voor het Brabantse land. De stilte en rust van de polder bieden een perfecte onderbreking van de dagelijkse drukte.

De Historische Hertogs Wetering

Een hoogtepunt van de route is de passage langs de Hertogs Wetering, een watergang met een rijke geschiedenis. Gegraven in de middeleeuwen voor de afwatering van de oostelijke Maaskant, speelt deze wetering nog steeds een cruciale rol in het waterbeheer van de regio. Het is een tastbaar bewijs van de eeuwenoude strijd tegen het water.

Waar Natuur en Historie Samenkomen

Fietsroute Hertogs Wetering is meer dan alleen een fietsroute; het is een ontdekkingsreis waar natuur en geschiedenis samenkomen. Of je nu geïnteresseerd bent in de natuur, lokale geschiedenis, of gewoon wilt genieten van een dag in de buitenlucht, deze route heeft voor ieder wat wils.

Begin je avontuur vandaag nog en laat je verrassen door de verborgen schoonheid van Brabant. De Fietsroute Hertogs Wetering wacht op je om haar geheimen te onthullen.

Reviews Fietsroute Hertogs Wetering.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Hertogs Wetering.
Doornkampsteeg 44
5236 BB
's-Hertogenbosch
noord-brabant
Nederland
GPS 51.7375333,
5.3270385
Fietsroute Hertogs Wetering kaart

Route informatie: Fietsroute Hertogs Wetering.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 46 km.
Duur van de route: ca. 3:12 uur.
Hoogste punt route: ca. 8 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 1895

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute