Fietsroute het Leenderbos.

(0)

Waalre,
noord-brabant,
Nederland
Fietsroute het Leenderbos

Knooppunten

45
91
44
69
58
63
71
60
23
66
79
52
20
80
53
55
96
02
98
93
01
15
45

Fietsroute het Leenderbos.

Fietsroute Het Leenderbos. Een Historische Natuurtocht Nabij Eindhoven. Ontdek de ongerepte natuur en rijke geschiedenis van het Leenderbos met deze prachtige fietsroute. Gelegen onder de rook van Eindhoven. Biedt deze tocht een diepe duik in het hart van een van Brabants mooiste natuurgebieden. Het Natura 2000-gebied Leenderbos, Groote Heide & De Plateaux. Of je nu geïnteresseerd bent in de rustgevende naaldbossen. De uitgestrekte heidevelden of de fascinerende historie. Deze route heeft voor elk wat wils.

Terug in de Tijd

Fietsend door de gehuchten Loon, Achtereind of De Heuvel, is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe dit gebied er tweeduizend jaar geleden uitzag. De route voert je langs de beekdalen van de Tongelreep en de Dommel, waar de tijd lijkt stil te staan.

Door het Stille Leenderbos

Het zuidelijke deel van de route brengt je door het stille Leenderbos. Dit bos, ooit aangelegd als ontginningsbos op de Groote Heide in de jaren ’30 van de 20e eeuw, dient als een herinnering aan de arbeid die het landschap heeft gevormd. Het bos, dat oorspronkelijk diende voor de productie van mijnhout, is nu een prachtig natuurgebied waar de natuur floreert.

Een Levend Museum

Het Leenderbos staat vol met levende herinneringen aan het verleden, waaronder een houten werkkeet uit de tijd van de ontginning en een nagebouwde tobhut, gebruikt voor de valkenvangst. Deze historische elementen bieden een uniek inzicht in het leven en de werkzaamheden van vroegere generaties.

Natuurlijke Schoonheid

Naast de rijke historie, is het Leenderbos ook thuis voor diverse vennen en hun omgeving, waaronder de Galberg, de Hasselsvennen, het Klein Hasselsven en het Dorven. Deze wateren vormen een cruciaal onderdeel van het ecosysteem en bieden prachtige plekken om even te pauzeren en van de natuur te genieten.

Ontdek de Unieke Dreven

Kenmerkend voor het Leenderbos zijn de licht gebogen dreven, een uniek ontwerp vergeleken met de gebruikelijke dambordpatronen van ontginningsbossen. Deze dreven voegen een bijzondere esthetiek toe aan het bos en benadrukken de harmonie tussen mens en natuur.

Begin Je Ontdekkingsreis

De Fietsroute Het Leenderbos is een uitnodiging om de natuurlijke pracht en historische rijkdom van Brabant te ervaren. Of je nu op zoek bent naar een rustige tocht door de natuur, geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het gebied, of gewoon wilt genieten van de buitenlucht, deze route biedt een onvergetelijke ervaring.

Reviews Fietsroute het Leenderbos.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute het Leenderbos.
Gildebosweg 11
5581 VD
Waalre
noord-brabant
Nederland
GPS 51.3775512,
5.447897
Fietsroute het Leenderbos kaart

Route informatie: Fietsroute het Leenderbos.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 35 km.
Duur van de route: ca. 2:35 uur.
Hoogste punt route: ca. 32 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 2977

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute