Fietsroute het Wasven.

(0)

Lierop,
noord-brabant,
Nederland
Fietsroute het Wasven

Knooppunten

91
20
87
63
88
85
95
96
94
97
31
98
62
33
32
99
41
40
91

Fietsroute het Wasven.

Fietsroute het Wasven. Een tocht door bos en heide. De Fietsroute het Wasven nodigt je uit voor een betoverende tocht door het hart van Brabant. Langs uitgestrekte bossen en heidevelden die de regio kenmerken. Tussen de Kleine Dommel en de Aa onthult deze route de verborgen pracht van de hooggelegen zandgronden. Een gebied rijk aan natuurlijke wonderen en historische verhalen.

Het Unieke Natuurreservaat Strabrechtse Heide

Centraal in deze fietsroute ligt de Strabrechtse Heide. Een natuurreservaat dat bekend staat als een van de mooiste heidegebieden in Brabant. Dit reservaat weerspiegelt het Brabant van weleer met zijn uitgestrekte open heidelandschap, droge en natte heidevelden, en een diversiteit aan flora en fauna.

Ontdek de Geheimen van het Wasven

Een hoogtepunt van de route is het grote Wasven, een historische plek waar men vroeger schapen waste voordat ze geschoren werden. Dit bijzondere ven, gevormd door natuurlijke processen na de laatste ijstijd, biedt een unieke blik op de interactie tussen water, land en de mens door de eeuwen heen.

Door de Bossen en Over de Heide

Fietsend door dit landschap word je omringd door de serene schoonheid van de Brabantse natuur. De route leidt door dichte bossen en over bloeiende heidevelden, langs niet dichtgegroeide stuifzandgebieden en talrijke vennen. Deze afwisseling maakt de tocht een ware ontdekkingstocht.

Een Levend Landschap

De route door het Wasven en de omliggende natuurgebieden biedt niet alleen een kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid, maar ook om te leren over de ecologische processen die dit landschap vormgeven. Het is een levend landschap, waar elke bocht in de weg nieuwe verrassingen en leermomenten biedt.

Begin Je Avontuur

Of je nu een fervent fietser bent, een natuurliefhebber, of gewoon op zoek naar een dag in de buitenlucht, de Fietsroute Het Wasven biedt een onvergetelijke ervaring. Begin je tocht en laat je meevoeren door de ongerepte natuur en de rust van de Brabantse heide en bossen.

Reviews Fietsroute het Wasven.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute het Wasven.
Kromvenweg2
5715 BC
Lierop
noord-brabant
Nederland
GPS 51.4165353,
5.6821992
Fietsroute het Wasven kaart

Route informatie: Fietsroute het Wasven.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 32 km.
Duur van de route: ca. 2:27 uur.
Hoogste punt route: ca. 32 Meter.
Laatste update: 17 February 2024
Totale aantal weergeve: 2003

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute