Fietsroute Landgoed De Utrecht.

(0)

Esbeek,
noord-brabant,
Nederland
Fietsroute de Utrecht

Knooppunten

98
99
47
45
95
96
94
93
29
28
69
98

Fietsroute Landgoed De Utrecht.

Fietsroute Landgoed De Utrecht, een afwisselende route in de Brabantse Kempen.

De fietsroute Landgoed De Utrecht belooft een fascinerende tocht door een landschap dat rijk is aan natuurlijke schoonheid en historische diepte. Dit uitgestrekte landgoed, vernoemd naar de voormalige levensverzekeringsmaatschappij De Utrecht, biedt een unieke mix van bossen, bouwland, heide, en enkele vennen, waarmee het de ideale setting vormt voor een dag in de natuur.

Het landgoed, dat nu deel uitmaakt van het grotere Belgisch-Nederlands bank- en verzekeringsconcern Fortis, is grotendeels toegankelijk voor het publiek via een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden. Deze paden zijn onderdeel van het regionale knooppuntennetwerk en zijn goed onderhouden, waardoor bezoekers gegarandeerd een afwisselende en boeiende ervaring krijgen aangeboden.

Het bos op het landgoed

Het bos op het landgoed, voornamelijk bestaande uit grove den, douglas en Europese lariks, heeft historisch gezien een belangrijke rol gespeeld door het leveren van stuthout aan de Zuid-Limburgse steenkoolmijnen. Deze bosrijke gebieden bieden nu een prachtig decor voor fietsers en wandelaars, met de mogelijkheid om de lokale flora en fauna te ontdekken.

Een van de natuurlijke hoogtepunten van het landgoed is het dal van de Reusel, een gebied dat bekend staat als De Hertgang. De Reusel, die door dit gebied meandert, creëert een idyllisch landschap dat een bezoek meer dan waard is. In de nabijheid ligt ook de buurtschap Dun, waar bezoekers kunnen genieten van een pauze bij de uitspanning De Bockenreijder, een perfecte plek om even te ontspannen en de omgeving op zich in te laten werken.

Landgoed Wellenseind

Aansluitend op Landgoed De Utrecht ligt het landgoed Wellenseind, waar het zijriviertje van de Reusel, de Raamloop, doorheen stroomt. Dit aangrenzende gebied versterkt de natuurlijke rijkdom van de route en biedt nog meer mogelijkheden voor ontdekking en genot van de serene landschappen.

De fietsroute Landgoed De Utrecht is een uitnodiging om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en onder te dompelen in de rust en schoonheid van een van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland. Met haar rijke historie, gevarieerde landschappen en goed toegankelijke paden biedt het landgoed een unieke ervaring voor natuurliefhebbers en fietsenthousiastelingen.

Reviews Fietsroute Landgoed De Utrecht.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Landgoed De Utrecht.
Dunsedijk 3
5085 ND
Esbeek
noord-brabant
Nederland
GPS 51.432903,
5.1617059
Fietsroute De Utrecht kaart

Route informatie: Fietsroute Landgoed De Utrecht.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 31 km.
Duur van de route: ca. 2:43 uur.
Hoogste punt route: ca. 37 Meter.
Laatste update: 20 February 2024
Totale aantal weergeve: 3904

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute