Fietsroute Dwingelderveld – Spier

(0)

Spier,
drenthe,
Nederland
Fietsroute Dwingelderveld - Spier

Knooppunten

44
45
21
20
09
08
58
32
83
43
44

Fietsroute Dwingelderveld – Spier

Fietsroute Dwingelderveld – Spier, Natuur en Historie Verweven. Ontdek de pracht van het Nationaal Park Dwingelderveld en de charmante omgeving met de fietsroute vanaf de Boslounge. Deze tocht biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid en landelijk genot. Waarbij je zowel door het hart van het park als door de schilderachtige omgeving fietst.

Door de Poort van Dwingelderveld

Je tocht begint bij de Boslounge, van waaruit je het Dwingelderveld verlaat en de snelweg A28 oversteekt naar het dorpje Spier. Dit dorp staat bekend als de poort naar het Nationaal Park Dwingelderveld. Een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Spier, met een rijke geschiedenis die mogelijk teruggaat tot een ijstijd rond 35.000 jaar voor Christus, biedt een fascinerende blik op het verleden en de ontwikkeling van de regio.

Landelijke Schoonheid en Historische Diepgang

Vanuit Spier voert de route je langs landelijke wegen naar Pesse. Deze tocht onder de A28 door en richting het Dwingelderveld is een ware ontdekking van de schoonheid en rust die de Drentse landschappen bieden. De geschiedenis van Pesse, gecombineerd met het natuurlijke decor, maakt deze route tot een verrijkende ervaring.

Terug naar de Natuur

Het laatste deel van de route neemt je mee door het Nationaal Park Dwingelderveld zelf. Hier kun je de ongerepte natuur in al haar glorie ervaren. Het park, bekend om zijn uitgestrekte heidevelden, vennen en bossen, is een perfecte afsluiter van een indrukwekkende fietstocht. Terug bij de Boslounge kun je nagenieten met een kop koffie of een ijsje, terwijl je terugblikt op de prachtige tocht.

De Fietsroute Dwingelderveld – Spier is ontworpen om fietsliefhebbers en natuurenthousiastelingen te trekken. Of je nu geïnteresseerd bent in de natuur, geschiedenis, of gewoon geniet van een dag op de fiets in een prachtige omgeving, deze route biedt voor elk wat wils. Laat je meevoeren door de schoonheid van Drenthe en ontdek de verborgen parels rondom het Nationaal Park Dwingelderveld.

Reviews Fietsroute Dwingelderveld – Spier!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Dwingelderveld - Spier
Oude Postweg 8
9417 TG
Spier
drenthe
Nederland
GPS 52.8171856,
6.4619385
Fietsroute Dwingelderveld - Spier kaart

Route informatie: Fietsroute Dwingelderveld – Spier

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 23 km.
Duur van de route: ca. 1:48 uur.
Hoogste punt route: ca. 20 Meter.
Laatste update: 12 February 2024
Totale aantal weergeve: 4961

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute