Fietsroute Engbertsdijksvenen

(0)

Kloosterhaar,
overijssel,
Nederland
Fietsroute Engbertsdijksevenen

Knooppunten

01
02
04
06
07
03
33
37
36
32
28
27
68
47
45
48
49
01

Fietsroute Engbertsdijksvenen

Fietsroute Engbertsdijksvenen. Ontdek Overijssels Natuurlijke Erfgoed. Verken het adembenemende landschap van Overijssel met de Fietsroute Engbertsdijksvenen. Een route die je door het hart van een van de meest bijzondere natuurgebieden van de regio voert. Dit unieke hoogveengebied, een restant van een ooit uitgestrekter veenlandschap. Het omvat 900 hectare ongerepte natuur die slechts onder begeleiding van gidsen toegankelijk is. Waardoor het een van de grootste aaneengesloten hoogveengebieden in Overijssel blijft.

Een Venster op de Natuur

Vanuit boerderij Huisken in Kloosterhaar. Onderhoudt Staatsbosbeheer de Engbertsdijksvenen en biedt bezoekers inzicht in de rijke biodiversiteit van het gebied. Een wandelroute, gemarkeerd door blauwe paaltjes. Het biedt een introductie tot de diversiteit aan planten en dieren die dit reservaat hun thuis noemen.

Historische Dorpen en Heidevelden

De route neemt je ook mee door Bruinehaar, een brinkdorp opgericht in 1720, dat ooit niet meer dan vijf boerderijen telde. Het dorp ligt aan de rand van een uitgestrekt heidegebied dat nog steeds in stand wordt gehouden, een herinnering aan de tijd dat schapen van het klooster in Sibculo hier graasden.

Fietsen door het Groene Hart van Overijssel

Deze fietsroute is niet alleen een tocht door de natuur, maar ook een reis door de tijd en cultuur van Overijssel. Met het startpunt net buiten Kloosterhaar, richting Sibculo, biedt een parkeerterrein van Staatsbosbeheer de ideale opstapplaats voor je avontuur.

De Fietsroute Engbertsdijksvenen is ontworpen om liefhebbers van natuur, geschiedenis en fietsen aan te spreken. Of je nu de stilte van het hoogveen zoekt, geïnteresseerd bent in de cultuurhistorische achtergrond van de regio, of simpelweg wilt genieten van de prachtige Overijsselse landschappen, deze route biedt een onvergetelijke ervaring. Stap op de fiets en laat je verrassen door de schoonheid en de geheimen van de Engbertsdijksvenen.

Reviews Fietsroute Engbertsdijksvenen!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Engbertsdijksvenen
Dorpstraat 1
7694 AD
Kloosterhaar
overijssel
Nederland
GPS 52.48356046236345,
6.698531354444839
Fietsroute Engbertsdijksevenen kaart

Route informatie: Fietsroute Engbertsdijksvenen

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 40 km.
Duur van de route: ca. 3:12 uur.
Hoogste punt route: ca. 20 Meter.
Laatste update: 12 February 2024
Totale aantal weergeve: 3347

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute