Fietsroute Goeree Overflakkee.

(0)

Middelharnis,
zeeland,
Nederland
Fietsroute Goeree Overflakkee

Knooppunten

75
74
85
86
97
45
98
93
92
88
89
84
83
75

Fietsroute Goeree Overflakkee.

De Fietsroute Goeree Overflakkee, over de dijken langs de zee. De dijkenroute over Goeree-Overflakkee belichaamt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en de levendige geschiedenis van Zuid-Holland. Dit zuidelijkste eiland ooit een verzameling van kleinere eilanden. Biedt tegenwoordig een veelzijdige ervaring met zijn uitgestrekte stranden, historische dijken, kronkelende polderwegen, waterrijke gebieden, boeiende musea, schilderachtige havens, en meer. Het landschap, gevormd door de interactie tussen mens en natuur door de eeuwen heen, vertelt het verhaal van Nederlandse vindingrijkheid in waterbeheer en landwinning.

De Fietsroute Goeree Overflakkee start in Middelharnis, een plaats met een rijke historie die samen met Sommelsdijk een uniek tweelingdorp vormt. Met bijna 14.000 inwoners delen deze dorpen niet alleen hun geografische locatie, maar ook een gedeelde geschiedenis en cultuur, wat terug te zien is in de architectuur, de lokale gebruiken en het dialect. Middelharnis, of ‘Menheerse’ zoals het in het plaatselijke dialect genoemd wordt, dient als een perfect startpunt voor deze verkenning van Goeree-Overflakkee, waar het verleden en het heden naadloos in elkaar overgaan.

Molen Oranjeboom in Nieuwe Tonge

Een van de hoogtepunten van deze tocht is ongetwijfeld molen Oranjeboom in Nieuwe Tonge. Deze molen is niet alleen een opvallende verschijning in het landschap, maar herbergt ook een fraaie gevelsteen die getuigt van de rijke molenaarstraditie op het eiland. De mogelijkheid om de molen elke zaterdag te bezoeken biedt een unieke kans om binnen een kijkje te nemen en meer te leren over de werking en geschiedenis van dit type molen, wat de tocht een educatieve dimensie geeft.

De Fietsroute Goeree Overflakkee voert fietsers over de karakteristieke zeedijken van Goeree-Overflakkee, waarbij ze kunnen genieten van panoramische uitzichten over het water en het landschap. Deze dijken, essentieel voor de bescherming van het land tegen de zee, zijn niet alleen belangrijk vanuit een waterbeheersperspectief, maar vormen ook prachtige routes voor fietsers en wandelaars. Langs de route zijn diverse stranden, polderwegen, en wateren te ontdekken, elk met hun eigen verhaal en schoonheid.

De dijkenroute is niet alleen een fysieke tocht door het landschap van Goeree-Overflakkee, maar ook een reis door de tijd. Het biedt de mogelijkheid om de unieke cultuur, geschiedenis en natuur van het eiland op een intieme manier te ervaren. Met parkeergelegenheden dicht bij het startpunt aan het Kerkepad, Nieuwstraat of Nieuwdorp, is de toegankelijkheid gegarandeerd, waardoor deze tocht een ideale daguitstap is voor zowel lokale bewoners als bezoekers die op zoek zijn naar een authentieke Zuid-Hollandse ervaring.

Reviews Fietsroute Goeree Overflakkee.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Goeree Overflakkee.
Voorstraat 47
3241 EE
Middelharnis
zeeland
Nederland
GPS 51.7575,
4.16528
Fietsroute Goeree Overflakkee kaart

Route informatie: Fietsroute Goeree Overflakkee.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 52 km.
Duur van de route: ca. 3:24 uur.
Hoogste punt route: ca. 4 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 2734

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute