Fietsroute Haagse Duinen.

(0)

Wassenaar,
zuid-holland,
Nederland
Fietsroute Haagse Duinen

Knooppunten

46
54
55
84
83
11
56
32
33
34
35
36
39
40
44
46

Fietsroute Haagse Duinen.

Ontdek de Fietsroute Haagse Duinen. Een Fietsroute Langs de Zee.Verken de unieke natuur en rijke historie van Den Haag met de Fietsroute Haagse Duinen. Deze route neemt je mee door de groene stad achter de duinen, langs historische landgoederen en door het gevarieerde duinlandschap dat deze regio kenmerkt. Ontdek de multifunctionele rol van de duinen, van drinkwatervoorziening en kustverdediging tot recreatie en natuurbescherming.

De Start van Je Avontuur: Villawijk De Kieviet

Begin je tocht in de prestigieuze villawijk De Kieviet in Wassenaar, het perfecte startpunt om de naadloze overgang van luxe woonwijken naar natuurlijke schoonheid te ervaren.

Door de Landgoederenzone

Fiets door de landgoederenzone die Den Haag en Wassenaar verbindt. Deze strook land is bezaaid met historische landgoederen, waaronder Landgoed De Horsten. Hier vind je Villa Eikenhorst, de voormalige residentie van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, die getuigt van de koninklijke geschiedenis die deze omgeving rijk is.

Het Haagse Bos: Een Koninklijk Jachtterrein

Ontdek het Haagse Bos, eens het jachtterrein van de Graven van Holland. Dit historische bos biedt een groene oase midden in de stad en herbergt een rijke diversiteit aan flora en fauna.

De Diverse Duinen

Ervaar de grote verscheidenheid van het duinlandschap ten noorden van Den Haag. Droge en vochtige duinen, noord- en zuidhellingen, elk met hun eigen unieke begroeiing, vormen een fascinerend natuurlijk mozaïek. Deze diversiteit onderstreept de complexiteit en de schoonheid van het duingebied.

Vitale Functies van de Duinen

De duinen vervullen cruciale rollen die van levensbelang zijn voor de regio. Ontdek hoe deze natuurlijke structuren bijdragen aan de drinkwatervoorziening, kustverdediging, recreatie, en natuurbescherming. De balans tussen deze functies is een toonbeeld van duurzaam beheer en bescherming van natuurlijke hulpbronnen.

Een Rijkdom aan Recreatiemogelijkheden

Geniet van de recreatiemogelijkheden die de Haagse Duinen bieden. Van wandelen en fietsen tot vogels spotten en ontspannen in de natuur, de duinen bieden voor elk wat wils. De route biedt tal van plekken om even te pauzeren en de natuurlijke schoonheid in je op te nemen.

Sluit Je Tocht Af in Groen Den Haag

Eindig je fietstocht waar je begonnen bent, of breid je avontuur uit met een bezoek aan de levendige stad Den Haag zelf. Met bezienswaardigheden zoals de Koekamp, het Malieveld, en het rijke culturele aanbod van de stad, is er genoeg te ontdekken.

Reviews Fietsroute Haagse Duinen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Haagse Duinen.
Stoeplaan 25
2243 CX
Wassenaar
zuid-holland
Nederland
GPS 52.1220852,
4.3630003
Fietsroute Haagse Duinen kaart

Route informatie: Fietsroute Haagse Duinen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 26 km.
Duur van de route: ca. 2:24 uur.
Hoogste punt route: ca. 13 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 3551

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute