Fietsroute Koeibocht.

(0)

Ouderkerk aan Den IJssel,
zuid-holland,
Nederland
Fietsroute Koeibocht

Knooppunten

25
24
36
60
64
62
63
61
14
58
70
17
85
12
14
15
19
21
20

Fietsroute Koeibocht.

De Fietsroute Koeibocht, langs struiken en bomen.

De fietsroute Koeibocht nodigt uit tot een verkenning van een bijzonder landschap. Rijk aan natuurlijke schoonheid, historisch erfgoed en agrarische tradities. Deze route leidt door een gebied waar de koe- of melkbocht. Een beschutte hoek in het weiland speciaal ingericht voor het melken van koeien. Nog steeds een kenmerkend element van het landschap is. Dit detail onderstreept de nauwe band tussen de landbouwpraktijken en de natuurlijke omgeving.

Langs de route staat de Zuidbroekse Molen. Een metalen molen uit 1922 die als beschermd monument dient. Deze molen vertegenwoordigt het rijke molenerfgoed van Nederland en benadrukt de cruciale rol van molens in waterbeheer en landbouw door de eeuwen heen.

Natuurreservaat de Hoek

Een bezoek aan Natuurreservaat de Hoek biedt een uitgelezen kans om de rijke biodiversiteit van het gebied te ervaren. Dit reservaat is een belangrijke habitat voor weidevogels en dient als overwinteringsgebied voor diverse vogelsoorten. Waarmee de ecologische waarde van het landschap wordt onderstreept.

De route voert verder over de hoge dijken van de Lek en de Hollandse IJssel, waarlangs monumentale boerderijen het verhaal vertellen van het leven en werken in dit waterrijke landschap. Deze dijken bieden niet alleen bescherming tegen het water, maar ook indrukwekkende vergezichten over de rivieren en het omliggende land.

Een bijzonder element langs de route is Eendenkooi Bakkerswaal, gelegen nabij de Lek. Deze eendenkooi, ontstaan na een dijkdoorbraak, illustreert de interactie tussen mens en natuur en de creatieve manieren waarop mensen hebben geleerd om met water en de gevolgen van overstromingen om te gaan.

Krimpen aan de IJssel

In Krimpen aan de IJssel vindt u het Streekmuseum Crimpenerhof, gevestigd in een 17e-eeuwse boerderij. Dit museum biedt een diepgaande blik op de lokale geschiedenis, cultuur en het boerenleven, en vormt een passende afsluiting van de fietsroute.

De fietsroute Koeibocht is daarmee meer dan een fysieke tocht; het is een reis door de tijd en een kennismaking met de levenswijze die het landschap van de Lek en de Hollandse IJssel heeft gevormd. Het biedt fietsers een unieke kans om te genieten van de natuurlijke pracht, de rijke cultuur en het levend erfgoed van dit bijzondere deel van Nederland.

Reviews Fietsroute Koeibocht.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Koeibocht.
Oudelandseweg 18
2935 LD
Ouderkerk aan Den IJssel
zuid-holland
Nederland
GPS 51.8983,
4.6819
Fietsroute Koeibocht kaart

Route informatie: Fietsroute Koeibocht.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 39 km.
Duur van de route: ca. 2:42 uur.
Hoogste punt route: ca. 4 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 1292

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute