donderdag 29 februari 2024

Fietsroute Meer en Woude.

(0)

Leiden,
zuid-holland,
Nederland
Fietsroute Meer en Woude

Knooppunten

72
65
16
70
64
75
73
50
23
46
82
81
57
80
56
33
63
27
28
29
30
31
32
25
99
98
96
95
92
91
03
09
72

Fietsroute Meer en Woude.

Fietsroute Meer en Woude tussen twee Zoeters in.

De fietsroute Meer en Woude is een prachtige verkenning van het historische en natuurlijke landschap tussen Zoetermeer en Zoeterwoude. Deze route biedt een levendig beeld van het verleden en de natuurlijke pracht van dit deel van Nederland. Waarbij de naam een directe link legt naar de historische context van Zoetermeer met het voormalige ‘Soetmeer’ en de natuurlijke omgeving van Zoeterwoude.

Uw avontuur begint in de buurt van Polderpark Cronesteyn. Een gebied waar de natuur en geschiedenis samenkomen. Het park, met zijn overblijfselen van een landgoed. Zoals de slotgracht en het kasteelbos, biedt een sereen beginpunt van de route. Het park omvat verder uitgestrekte weilanden en grienden. Waardoor het een divers landschap biedt voor natuur- en wandelliefhebbers.

De route vervolgt door een uniek slangenlandschap tussen Zoeterwoude-Rijndijk en Zoeterwoude-Dorp. Een gebied dat zijn vorm dankt aan de ontginningen vanaf de Oude Rijn. Dit landschap toont de invloed van menselijk ingrijpen op de natuur en de manieren waarop het land door de eeuwen heen is gevormd en gebruikt.

Een interessant historisch aspect

Een interessant historisch aspect van de route is het smalle kerkpad. Dat een cruciale rol speelde in de sociale structuur van de kleinere gemeenschappen zonder kerk. Dit pad bood kerkgangers een route naar naburige dorpen met een kerk. Waardoor het niet alleen een fysiek pad was, maar ook een pad dat gemeenschappen met elkaar verbond.

Vogelplas Starrevaart gelegen aan de zuidrand van een recreatiegebied. Biedt een prachtige gelegenheid om te genieten van de rijke biodiversiteit van het gebied. Met de aanwezigheid van lepelaars, aalscholvers en eenden, onder vele andere vogelsoorten, is dit gebied een paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers.

Deze fietsroute is een ode aan de diversiteit van het Nederlandse landschap, van historische landgoederen en ontgonnen landschappen tot rijke natuurlijke habitats. Het biedt fietsers een unieke kans om de geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van de regio Zoetermeer en Zoeterwoude op een intieme en persoonlijke manier te ervaren.

Na parkeren voertuig het fietsavontuur beginnen.

Begin uw fietsavontuur op het parkeerterrein. stap op uw fiets en verlaat het terrein via dezelfde weg waarmee u gekomen bent. Voordat u de brug bereikt, slaat u rechtsaf het fietspad op. Volg dit pad totdat u aankomt bij knooppunt 72, waar uw ontdekkingstocht door de prachtige omgeving van Meer en Woude echt begint. Deze instructie leidt u naadloos naar het startpunt van een onvergetelijke route door het hart van een betoverend landschap. Klaar om verkend te worden.

Reviews Fietsroute Meer en Woude.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Meer en Woude.
Boerenpad 5
2322 LA
Leiden
zuid-holland
Nederland
GPS 53.0603406,
5.5188141
Fietsroute Meer en Woude kaart

Route informatie: Fietsroute Meer en Woude.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 3:12 uur.
Hoogste punt route: ca. 3 Meter.
Laatste update: 21 February 2024
Totale aantal weergeve: 2701

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute