zondag 25 februari 2024

Fietsroute Oud en Nieuw Strijen.

(0)

Strijen,
zuid-holland,
Nederland

Knooppunten

29
37
36
27
26
10
09
08
17
12
13
24
28
29

Fietsroute Oud en Nieuw Strijen.

Fietsroute Oud en Nieuw Strijen langs polders en dijken.

Fietsen door de polder van de Hoekse Waard biedt een unieke ervaring van het Nederlandse polderlandschap, waar landbouw en natuurgebieden elkaar afwisselen en waar de geschiedenis diep geworteld ligt in het land. Deze route langs Oud en Nieuw Strijen onthult de rijke cultuurhistorie en de natuurlijke schoonheid van een gebied dat door de eeuwen heen is gevormd door mens en natuur.

De dijken in dit gebied, vaak beplant met twee of zelfs drie rijen essen, esdoorns of populieren, bieden niet alleen bescherming tegen het water, maar vormen ook karakteristieke landschapselementen die bijdragen aan de biodiversiteit en het esthetische genot van de route.

Strijen, met zijn lange geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw, vertelt het verhaal van overleven en wederopbouw. Het dorp, dat grotendeels verdween tijdens de Elizabethsvloed van 1421, werd herbouwd aan de voet van de keizerdijk – een van de weinige structuren die de ramp gedeeltelijk had overleefd. Deze historische achtergrond voegt een diepe laag van betekenis toe aan uw fietstocht door de regio.

De ligging van de Hoekse Waard, ingeklemd tussen het Spui, de Oude Maas, de Dordtsche Kil, het Haringvliet, het Hollands Diep en het Vuile Gat, maakt het tot een uniek stukje Nederland. De wateren die de Hoekse Waard omringen, hebben niet alleen het landschap gevormd, maar ook de cultuur en de levenswijze van de mensen die er wonen en werken.

Fietsen door dit gebied biedt prachtige vergezichten over de uitgestrekte polders, levendige natuurgebieden en historische dorpen. Het is een tocht die u meeneemt door de tijd, langs plekken waar de strijd tegen het water en de liefde voor het land hand in hand gaan. Het laat zien hoe de Nederlandse polder niet alleen een plek is van landbouw en natuur, maar ook een canvas waarop de geschiedenis van het land is getekend.

Deze route door de Hoekse Waard is een ode aan de Nederlandse veerkracht en ingenieurskunst, en een uitnodiging om op de fiets de schoonheid en het erfgoed van dit bijzondere stukje Nederland te ontdekken.

Reviews Fietsroute Oud en Nieuw Strijen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Oud en Nieuw Strijen.
Boompjesstraat 37
3291 AA
Strijen
zuid-holland
Nederland
GPS 51.7419592,
4.5521731

Route informatie: Fietsroute Oud en Nieuw Strijen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 51 km.
Duur van de route: ca. uur.
Hoogste punt route: ca. 1 Meter.
Laatste update: 22 February 2024
Totale aantal weergeve: 6

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute