Fietsroute Ooltgensplaat.

(0)

Oude-Tonge,
zuid-holland,
Nederland
Fietsroute Ooltgensplaat

Knooppunten

92
93
98
95
96
97
86
85
84
89
82
81
80
91
92

Fietsroute Ooltgensplaat.

Ontdek de Historische Polderlandschappen van Oost-Flakkee met Fietsroute Ooltgensplaat. De Fietsroute Ooltgensplaat biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis en het natuurlijke schoon van Oost-Flakkee te ervaren. Beginnend vanuit Oude-Tonge, neemt deze tocht je mee langs het pittoreske landschap van de Krammerse Slikken, door naar de historische gronden van Ooltgensplaat, de oudste polder van Oost-Flakkee, gesticht in 1481.

Een Reis langs Historische Forten en Oude Dijken

Een hoogtepunt van de Fietsroute Ooltgensplaat is Fort Prins Frederik. Een monumentaal fort gebouwd in 1811 op bevel van koning Lodewijk Napoleon. Omringd door grachten en wallen. Staat het fort met zijn indrukwekkende vierkante toren en platform voor kanonnen als een wachter over het landschap.

Verderop leidt de route je over de Oudelandse Dijk. Een historische zeedijk die een beschermende boog vormt rond De Weel. Deze plas is een stille getuige van de strijd tegen het water. Ontstaan na een dijkdoorbraak in de 16e eeuw, en biedt een prachtig uitzicht en een moment van reflectie over de kracht van de natuur.

De Charme van Flakkees Platteland

Na Den Bommel voert de route verder naar Nieuwe Tonge. Waarbij je de zuidkant van Overflakkee verkent. De terugweg naar het eindpunt biedt een volledig beeld van de diversiteit en schoonheid van het landschap op Flakkee. Van uitgestrekte velden en waterwegen tot idyllische dorpsgezichten.

Een Tocht Vol Ontdekking

De Fietsroute Ooltgensplaat is meer dan alleen een fietstocht; het is een ontdekkingsreis door de tijd, die de bezoekers meeneemt langs belangrijke historische en natuurlijke bezienswaardigheden van Oost-Flakkee. Deze route biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis, cultuur en natuurlijke pracht van dit unieke deel van Nederland.

Of je nu een fervent fietser bent, een natuurliefhebber of een geschiedenisenthousiast, Fietsroute Ooltgensplaat biedt een boeiende blik op de verborgen schatten van Oost-Flakkee en een kans om de verbondenheid met het Nederlandse landschap te verdiepen.

Parkeer uw auto.

Begin uw avontuurlijke fietstocht vanuit het hart van Oude-Tonge door uw auto te parkeren op één van de volgende locaties: Kaai 9, 3255 LH Oude-Tonge, of iets verderop bij het ruime parkeerterrein op Handelsterrein 2, 3255 LD Oude-Tonge. Vanaf deze startpunten nodigen wij u uit om uw reis te starten met de jachthaven aan uw rechterkant van u.

Let op: De routeborden vindt u volgens onze informatie, aan de linkerkant van de weg. Deze borden wijzen u de weg door het prachtige landschap en markeren het begin van een onvergetelijke route vol ontdekkingen.

Reviews Fietsroute Ooltgensplaat.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Ooltgensplaat.
Kaai 9
3255 LH
Oude-Tonge
zuid-holland
Nederland
GPS 51.689266,
4.212321
Fietsroute Ooltgensplaat kaart

Route informatie: Fietsroute Ooltgensplaat.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 59 km.
Duur van de route: ca. 4:00 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 25 February 2024
Totale aantal weergeve: 2522

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute