Fietsroute Beijerland.

(0)

Oud Beijerland,
zuid-holland,
Nederland
Fietsroute Beijerland

Knooppunten

18
16
33
15
06
17
08
07
30
01
02
03
38
18

Fietsroute Beijerland.

De fietsroute Beijerland langs het Haringvliet en Goudswaard is een prachtige tocht die u meeneemt door een rijk agrarisch landschap en langs belangrijke natuurgebieden. De route start in Oud-Beijerland, een historisch dorp vernoemd naar Sabina van Beijerland, de vrouw van de graaf van Egmond, en gesticht in 1559.

Terwijl u fietst door het Beijerlandse landschap, kunt u genieten van de uitgestrekte akkerbouwvelden. De zeekleibodem in deze regio is uiterst vruchtbaar, wat resulteert in een diversiteit aan gewassen zoals aardappelen, granen, mais, suikerbieten, wortelen en spruiten. De landbouw is een cruciaal onderdeel van de lokale economie en vormt het hart van de regio.

De Fietsroute Beijerland voert u langs idyllische boomgaarden, omgeven door hagen die dienen als bescherming tegen de felle wind. Dit landschappelijk element is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan de esthetische waarde van het gebied.

Een opvallend kenmerk van deze regio zijn de hoge en bochtige zeewerende dijken, omzoomd met dubbele rijen populieren, essen of wilgen. Deze dijken zijn niet alleen belangrijk voor de bescherming tegen het zeewater, maar bieden ook prachtige vergezichten en zijn een habitat voor diverse flora en fauna.

Een rijk moerasland

In de buurt van Nieuwedijk komt u langs de Tiengemeten, een gebied waar actieve natuurontwikkeling plaatsvindt. Sinds de doorbraak van een dijk in 2001 en het uitgraven van kreken, heeft dit gebied zich ontwikkeld tot een rijk moerasland met riet- en biezevelden. Dit natuurgebied is een oase voor vogels en andere wilde dieren en een hoogtepunt voor natuurliefhebbers.

Nabij Oudendijk is een oude schuur omgetoverd tot een uitkijkpost, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft op de Korendijkse Slikken. Dit buitendijkse natuurgebied van 500 hectare is een belangrijke leefomgeving voor runderen en een broedplaats voor weidevogels. Het biedt een unieke kans om de natuurlijke pracht van het gebied te bewonderen.

Deze fietsroute biedt een mix van cultuurhistorie, agrarisch landschap en natuurlijke schoonheid, waardoor het een ideale keuze is voor iedereen die de diversiteit van het Nederlandse platteland wil ervaren. Het is een tocht die zowel ontspannend als leerzaam is, perfect voor een dagje uit in de natuur.

Reviews Fietsroute Beijerland.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Beijerland.
Zalmpad 2
3361 KZ
Oud Beijerland
zuid-holland
Nederland
GPS 51.8287832,
4.412712
Fietsroute Beijerland kaart

Route informatie: Fietsroute Beijerland.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 1:50 uur.
Hoogste punt route: ca. 4 Meter.
Laatste update: 20 January 2024
Totale aantal weergeve: 18

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute