Fietsroute Zuidplaspolder.

(0)

Zevenhuizen,
zuid-holland,
Nederland
Fietsroute Zuidplaspolder

Knooppunten

11
12
13
08
25
12
28
29
23
05
06
03
91
92
93
94
11

Fietsroute Zuidplaspolder.

Fietsroute Zuidplaspolder: Een Verkenningstocht tussen Historie en Natuur. Ontdek de Laatste Droogmakerij en de Pracht van de Rottemeren. De Fietsroute Zuidplaspolder tussen de Rotte en de Hollandse IJssel. Het neemt u mee op een unieke tocht door een landschap dat zowel historisch als natuurlijk erfgoed omarmt. Deze route belicht de indrukwekkende geschiedenis van waterbeheer in Nederland en de schoonheid van het natuur- en recreatiegebied Rottemeren. Een prachtig voorbeeld van hoe Nederland zijn strijd tegen het water heeft gewonnen en getransformeerd in recreatieve gebieden.

De Zuidplaspolder: Een Monument van Nederlandse Ingenieurskunst

De Zuidplaspolder als laatste droogmakerij die met windmolens werd leeggemalen. Vertegenwoordigt een belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis en ingenieurskunst. Dit gebied laat zien hoe Nederlanders eeuwenlang het landschap hebben vormgegeven en beheerd. Met behulp van windmolens om land te winnen op het water.

De Rottemeren: Een Natuurlijke Oase

De Rottemeren ontstaan na de drooglegging van omliggende polders. Het fungeren nu als een hoge boezem en liggen opmerkelijk hoger dan de omliggende polders. Dit gebied biedt een mix van bos, water en open ruimte. Waar recreatie en natuur hand in hand gaan. Het is een perfecte plek voor natuurliefhebbers en biedt volop mogelijkheden voor waterrecreatie en ontspanning in de natuur.

Historische Molenviergang en Veengronden

Een bijzondere attractie langs de route is de molenviergang aan de oostzijde van de Rottemeren, die tot 1952 een cruciale rol speelde in de afwatering van de omliggende polders. In Zevenhuizen kunt u een van de molens van deze molenviergang bewonderen, een prachtig voorbeeld van het rijke molenerfgoed van Nederland. De route voert u ook langs de veengronden bij de IJssel, waar vroeger turf werd gestoken, een belangrijk onderdeel van de Nederlandse geschiedenis.

Routebeschrijving

Uw fietstocht begint bij de parkeerplaats Rottemeren en voert u langs de pittoreske dorpen Zevenhuizen en Moordrecht. De route biedt een fascinerende blik op de interactie tussen mens en natuur, en hoe deze door de eeuwen heen is vormgegeven en beheerd. Na een tocht langs de IJssel en de veengronden keert u terug langs de Zevenhuizerplas, een perfecte afsluiting van uw ontdekkingstocht door dit unieke gebied.

Tips voor Onderweg

  • Neem een verrekijker mee om de rijke vogelwereld in de Rottemeren en de veengronden te spotten.
  • Maak tijd vrij om de historische molens van dichtbij te bekijken en meer te leren over hun functie in het Nederlandse landschap.
  • Geniet van een pauze in een van de lokale horecagelegenheden in Zevenhuizen of Moordrecht voor een proeverij van lokale lekkernijen.

De Fietsroute Zuidplaspolder tussen de Rotte en de Hollandse IJssel is een prachtige gelegenheid om de unieke combinatie van Nederlandse watergeschiedenis, natuurlijke schoonheid en recreatieve mogelijkheden te ervaren. Deze tocht biedt voor elk wat wils, van historische molens en oude veengronden tot de serene natuur van de Rottemeren. Stap op de fiets en laat u verrassen door de verhalen, landschappen en de rust die dit bijzondere deel van Nederland te bieden heeft.

Reviews Fietsroute Zuidplaspolder.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Zuidplaspolder.
Tweemanspolder 8
2761 ED
Zevenhuizen
zuid-holland
Nederland
GPS 52.0076137,
4.5614009
Fietsroute Zuidplaspolder kaart

Route informatie: Fietsroute Zuidplaspolder.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 34 km.
Duur van de route: ca. 2:47 uur.
Hoogste punt route: ca. 3 Meter.
Laatste update: 3 March 2024
Totale aantal weergeve: 3605

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute