woensdag 29 november 2023

Fietsroute Grensmaas.

Fietsroute Grensmaas.

De Grensmaas wijst op de Maas als een natuurlijke grens tussen Belgisch en Nederlands Limburg. De Grensmaas is ruim 40 kilometer lang en loopt op de Belgische oever vanaf Lanaken tot in Kessenich. Aan de Nederlandse zijde ligt de Grensmaas tussen Maastricht en Stevensweert. Fietsroute Grensmaas leidt u langs een gedeelte van deze grens.

Het Grensmaasproject moet het Maasland veiligstellen voor overstromingen en tevens het natuurlijk evenwicht in en rond de Grensmaas herstellen. In Nederland wordt er ook gesproken over de Maaswerken, omdat het project aan Nederlandse zijde ook uitgevoerd wordt in de Zandmaas. In 2005 is de Uitvoeringsovereenkomst getekend met de provincie en de toenmalige ministeries van Verkeer en Waterstaat en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. In oktober 2008 is in Itteren het officiële startsein gegeven voor het megaproject dat ruim vijftien jaar duurt. De huidige planning gaat uit van 2025 als einddatum.

In Stokkem aan de winterdijk staat het bezoekerscentrum De Wissen. In Eisden staat het mijnwerkersmonument wat herinnert aan de mijnindustrie in Kempen.

Heeft u de auto geparkeerd op de parkeerplaats kunt u met het pontje overgaan om de fiets tocht op te pakken.
Veel Plezier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *