Fietsroute Grutte Wielen.

(0)

Tietjerk,
friesland,
Nederland
Fietsroute Grutte Wielen

Knooppunten

48
58
57
56
61
60
55
52
50
74
49
48

Fietsroute Grutte Wielen.

Fietsroute Grutte Wielen: Een Natuurlijke Oase Vlakbij Leeuwarden. Ontdek de ongerepte schoonheid van de Grutte Wielen, een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt aan de rand van Leeuwarden. Deze fietsroute biedt een unieke kans om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rust en het natuurschoon van Friesland. Vol meertjes, moerassen, en uitgestrekte graslanden, is dit gebied een paradijs voor vogelliefhebbers en natuurenthousiasten.

Een Paradijs voor Vogelliefhebbers

De Grutte Wielen staat bekend om zijn rijke vogelleven. Het gebied, met zijn combinatie van meertjes, riet- en zeggenmoerassen, en natte graslanden, biedt een ideale habitat voor vele vogelsoorten. Of u nu een ervaren vogelspotter bent of gewoon geniet van de aanwezigheid van vogels tijdens uw fietstocht, de Grutte Wielen zal u niet teleurstellen.

Ontdek de Friese Wateren

Vanaf het startpunt ten oosten van Leeuwarden voert de route u door het hart van de Grutte Wielen, langs Tytsjerk, en naar de Wide Ie. Langs deze route is het water een constante metgezel, waardoor u volop kunt genieten van de typisch Friese landschappen en misschien zelfs het iconische beeld van een Friese skûtsje op het water kunt aanschouwen.

Rust en Natuur dichtbij de Stad

Hoewel de route Leeuwarden niet doorkruist, ligt deze historische stad op een steenworp afstand. Met voldoende tijd en interesse is een uitstapje naar Leeuwarden zeker aan te raden. Echter, de focus van deze route ligt op de natuurlijke schoonheid van de Grutte Wielen en de omliggende gebieden.

Geniet van de Verscheidenheid aan Flora

Tijdens uw tocht door de Grutte Wielen en langs de route zult u versteld staan van de variatie in begroeiing. Van weelderige rietlanden tot bloeiende graslanden, de diversiteit aan flora draagt bij aan de unieke charme van het gebied.

Ontspanning Langs de Weg

Onderweg vindt u tal van rustplaatsen waar u even kunt ontspannen en genieten van de omgeving. Deze plekken bieden een perfecte gelegenheid om te pauzeren, de natuur in u op te nemen, en misschien zelfs enkele van de lokale vogelsoorten te spotten.

Begin Uw Avontuur

De Fietsroute Grutte Wielen is een uitnodiging om de natuurlijke pracht van Friesland te verkennen. Of u nu op zoek bent naar een rustige tocht door het landschap, geïnteresseerd bent in vogelspotting, of gewoon wilt genieten van de frisse lucht, deze route biedt voor ieder wat wils. Stap op de fiets en laat u verrassen door de schoonheid van dit unieke natuurgebied vlakbij Leeuwarden.

Reviews Fietsroute Grutte Wielen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Grutte Wielen.
Woelwijk 54
9255 KJ
Tietjerk
friesland
Nederland
GPS 53.2126959,
5.9096748
Fietsroute Grutte Wielen kaart

Route informatie: Fietsroute Grutte Wielen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 24 km.
Duur van de route: ca. 1:46 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 1616

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute