Fietsroute Holwerd-Dokkum.

(0)

Holwerd,
friesland,
Nederland
Fietsroute Holwerd-Dokkum

Knooppunten

19
18
28
33
34
39
40
41
73
01
30
25
24
80
22
20
19

Fietsroute Holwerd-Dokkum.

Fietsroute Holwerd-Dokkum.

De Fietsroute Holwerd-Dokkum door het noorden van Friesland vanuit Holwerd langs de Waddenzee naar Wierum en vervolgens naar Dokkum is een tocht vol met natuurlijke schoonheid. Historische monumenten en typisch Friese cultuur. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de uitgestrekte Waddenzee. Een UNESCO Werelderfgoedlocatie, en leidt door enkele van de meest pittoreske dorpen in Friesland. Elk met hun eigen unieke charmes en historische kerken.

De reis begint in Holwerd, een dorp dat bekend staat als het vertrekpunt voor de veerboot naar Ameland. Maar ook een eigen schoonheid en rust biedt. Van daaruit voert de route langs de Waddenzee. Een gebied dat bekend staat om zijn rijke natuur en de dynamische interactie tussen land en water. Het pad naar Wierum, een klein dorp met een prachtig uitzicht op de zee. Het biedt een serene ervaring en de mogelijkheid om de unieke flora en fauna van de Waddenzee te observeren.

Onderweg passeert u karakteristieke Friese kerkjes en twee windmolens. Die niet alleen belangrijk zijn voor de lokale geschiedenis maar ook bijdragen aan het schilderachtige landschap. Deze elementen benadrukken de diepe historische wortels van de regio en het belang van molens voor de Nederlandse cultuur en waterbeheer.

De watertoren van Dokkum

De watertoren van Dokkum, een opvallend herkenningspunt, markeert de aankomst in een van de meest historische steden van Friesland. Dokkum, bekend om zijn rijke geschiedenis en goed bewaarde historische centrum, biedt bezoekers de kans om te ontspannen en te genieten van lokale gastvrijheid op een van de vele terrasjes. De stad is ook de thuisbasis van de neogotische Sint Bonifatiuskerk en de windmolens De Hoop en De Zeldenrust, die elk een eigen verhaal vertellen over het religieuze en industriële erfgoed van Dokkum.

De watertoren van Dokkum, uitgeroepen tot een van de Top 100 Nederlandse monumenten van 1940-1958, is een must-see en symboliseert de innovatieve geest van de Nederlandse waterbouwkunde. Deze fietstocht door het noorden van Friesland biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, historisch erfgoed en de kans om de Friese cultuur en levenswijze te ervaren. Het is een ideale manier om de rust en de schoonheid van dit deel van Nederland te ontdekken.

 

Reviews Fietsroute Holwerd-Dokkum.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Holwerd-Dokkum.
Stasjonswei
9151
Holwerd
friesland
Nederland
GPS 52.3702157,
4.895167899999933
Fietsroute Holwerd-Dokkum kaart

Route informatie: Fietsroute Holwerd-Dokkum.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 40 km.
Duur van de route: ca. 2:37 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 2323

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute