Fietsroute IJsselmeerkustroute.

(0)

Parrega,
friesland,
Nederland
Fietsroute IJsselmeerkustroute

Knooppunten

09
07
02
01
56
70
52
55
24
04
01
05
11
10
09

Fietsroute IJsselmeerkustroute.

Fietsroute IJsselmeerkustroute.

De fietsroute IJsselmeerkustroute langs het IJsselmeer en door het binnenland van Friesland. Startend vanuit Parrega, biedt een unieke mix van kustlandschappen. Met historische dorpen en de serene schoonheid van het Friese platteland. Deze route is ideaal voor liefhebbers van water, natuur en de rijke cultuurhistorie van Friesland.

Vanuit Parrega, een klein dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân. Leidt de route u richting de IJsselmeerkust. Deze tocht door het open Friese landschap. Met zijn uitgestrekte velden en karakteristieke boerderijen. Brengt de fietser in direct contact met de rust en ruimte die deze regio te bieden heeft. De reis naar de kust voert langs waterwegen en door kleine gemeenschappen. Elk met hun eigen verhalen en lokale charme.

Bij aankomst in Makkum

Bij aankomst in Makkum bekend als de poort naar het IJsselmeer. Wordt de fietser verwelkomd door een levendige havenstad met een rijke historie in de scheepsbouw en keramiek. Makkum biedt een perfecte gelegenheid om uit te rusten en te genieten van de lokale gastvrijheid. Met zijn sfeervolle terrassen, ambachtelijke winkels en de prachtige uitzicht op het IJsselmeer, is Makkum een hoogtepunt op de route. De stad dient als een herinnering aan de tijd toen het een belangrijk centrum was voor de handel en visserij op het IJsselmeer.

Na een welverdiende pauze in Makkum, gaat de route weer terug naar Parrega. De terugreis biedt de gelegenheid om het landschap vanuit een nieuw perspectief te ervaren, met de veranderende lichtval die de omgeving een andere sfeer geeft. Het traject langs het IJsselmeer en door het Friese binnenland is niet alleen een fysieke tocht, maar ook een reis door de tijd, waarbij de rijke geschiedenis van Friesland en de verbondenheid met het water op elke kilometer voelbaar zijn.

Deze fietsroute

Deze fietsroute is meer dan alleen een sportieve uitdaging; het is een ontdekkingstocht langs een van de meest karakteristieke kustlijnen van Nederland, gecombineerd met de authentieke schoonheid van het Friese platteland. Het is een aanrader voor iedereen die het unieke landschap van Friesland op een actieve manier wil ervaren en de geschiedenis en cultuur van deze bijzondere provincie wil ontdekken.

Reviews Fietsroute IJsselmeerkustroute.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute IJsselmeerkustroute.
Kerkbuurt 20
8763 MK
Parrega
friesland
Nederland
GPS 53.0183929,
5.4776404
Fietsroute IJsselmeerkustroute kaart

Route informatie: Fietsroute IJsselmeerkustroute.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 36 km.
Duur van de route: ca. 2:42 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 989

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute