Fietsroute door Leeuwarden.

(0)

Leeuwarden,
friesland,
Nederland
Fietsroute door Leeuwarden

Knooppunten

57
62
17
63
64
65
66
24
22
04
36
35
30
27
73
25
21
82
49
74
50
51
43
05
57

Fietsroute door Leeuwarden.

Fietsroute door Leeuwarden. Verkenning van Historie en Natuur. Ontdek de rijke geschiedenis en prachtige natuur rondom Leeuwarden met een fietsroute die je meeneemt door de levendige binnenstad. Langs historische vestingwerken en het serene landschap van de Grutte Wielen. Deze route is een perfecte mix van cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid. Ideaal voor iedereen die de hoofdstad van Friesland op een unieke manier wil ervaren.

Historische Pracht in de Binnenstad

De Fietsroute door Leeuwarden begint in de sfeervolle binnenstad van Leeuwarden. Waar je je direct in het verleden waant. Tot de 19e eeuw fungeerde Leeuwarden als een vestingstad, omringd door brede grachten, wallen en zowel land- als waterpoorten. Fietsend door de binnenstad kun je de overblijfselen van deze verdedigingswerken bewonderen, zoals de grachten die ooit de stad beschermden tegen indringers.

De Vrouwenpoort: Poort naar het Verleden

Een bijzonder hoogtepunt is de Vrouwen- of Oldehoofsterpoort, die historisch gezien de entree tot de stad vormde voor reizigers uit de richting van Harlingen en Franeker. Hoewel de originele poorten niet langer bestaan, neemt deze route je mee langs de locaties waar bezoekers vroeger de stad binnenkwamen, na het oversteken van ophaalbruggen en het passeren van strenge bewaking bij de binnenpoort.

Langs de Dokkumer Ee naar de Grutte Wielen

Vanuit het centrum voert de route je noordwaarts, langs de dijk die parallel loopt aan het water van de Dokkumer Ee. Deze pittoreske waterweg biedt prachtige uitzichten en leidt naar het recreatiegebied de Grutte Wielen. Dit gebied, bekend om zijn uitgestrekte wateren en groene omgeving, is perfect voor een ontspannen moment tijdens je fietstocht.

Natuur en Terugkeer naar de Stad

Na het verkennen van de Grutte Wielen, leidt de route je door de polder terug naar Leeuwarden. Dit deel van de tocht biedt een rustige afsluiting door het open Friese landschap, voordat je terugkeert naar het bruisende stadsleven.

De fietsroute door Leeuwarden is speciaal ontworpen om zowel de geschiedenisliefhebber als de natuurenthousiast te trekken. Of je nu gefascineerd bent door de historische verhalen van Leeuwarden of de rustgevende natuur rondom de stad wilt ontdekken, deze route biedt voor elk wat wils. Ontdek de hoofdstad van Friesland op de fiets en laat je verrassen door de unieke combinatie van cultuur en natuur.

Reviews Fietsroute door Leeuwarden.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute door Leeuwarden.
Schrans 46
8932 NG
Leeuwarden
friesland
Nederland
GPS 53.20139,
5.80859
Fietsroute door Leeuwarden kaart

Route informatie: Fietsroute door Leeuwarden.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 31 km.
Duur van de route: ca. 2:04 uur.
Hoogste punt route: ca. 5 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 2011

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute