Fietsroute Drents-Friese Heideroute.

(0)

Appelscha,
friesland,
Nederland
Fietsroute Drents-Friese Heideroute

Knooppunten

85
88
61
62
68
59
14
12
21
33
23
82
87
85

Fietsroute Drents-Friese Heideroute.

Fietsroute Drents-Friese Heideroute. Een Verkenning van Natuurschoon. Ontdek de ongerepte schoonheid van het Nationaal Park Drents-Friese Wold met de Drents-Friese Heideroute, een fietsroute die je meeneemt door een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Dit bijzondere gebied, waar Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland elkaar ontmoeten, biedt een unieke combinatie van bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden. Sinds de aanwijzing als Nationaal Park in 2000, is het gebied een paradijs voor natuurliefhebbers en fietsers.

Fietsen door het Hart van de Natuur

De Drents-Friese Heideroute biedt een prachtig overzicht van het natuurschoon in het Drents-Friese Wold. Fraai aangelegde en goed onderhouden fietspaden leiden je door uitgestrekte heidevelden, langs kleurrijke beuken en Amerikaanse eiken, en door grote bossen met grove dennen en kraaiheide. Deze route is niet alleen in de lente en zomer een genot om te fietsen, maar ook in de herfst, wanneer het bos zich hult in een prachtig kleurenpalet.

Pauzeren bij Gezellige Horecagelegenheden

Langs de route vind je verschillende gezellige horecagelegenheden waar je kunt pauzeren en genieten van lokale lekkernijen. Deze stops bieden de perfecte gelegenheid om even te rusten en de omgeving in je op te nemen. Of je nu zin hebt in een kop koffie, een stevige lunch of een verfrissend drankje, je vindt altijd wel een plekje dat bij je past.

Terug naar Appelscha

De route brengt je uiteindelijk weer terug naar Appelscha, het start- en eindpunt van deze onvergetelijke tocht. Appelscha zelf biedt ook genoeg te ontdekken, met zijn charmante straatjes en gastvrije sfeer. Na een dag vol indrukken in de natuur is dit de perfecte plek om je fietsavontuur af te sluiten.

De Fietsroute Drents-Friese Heideroute is ontworpen om zowel de fervente fietser als de casual recreant aan te spreken. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold, met zijn rijke verscheidenheid aan landschappen en natuurlijke schoonheid, biedt een unieke ervaring voor iedereen die de drukte van alledag achter zich wil laten en wil opgaan in de natuur. Ontdek deze bijzondere route en laat je verrassen door de pracht van het Nederlandse landschap.

Reviews Fietsroute Drents-Friese Heideroute.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Drents-Friese Heideroute.
Terwisscha 4
8426 SJ
Appelscha
friesland
Nederland
GPS 52.9493632,
6.3068451
Fietsroute Drents-Friese Heideroute kaart

Route informatie: Fietsroute Drents-Friese Heideroute.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 25 km.
Duur van de route: ca. 1:52 uur.
Hoogste punt route: ca. 23 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 1677

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute