Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden.

(0)

Surhuisterveen,
friesland,
Nederland
Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden

Knooppunten

14
37
15
17
57
46
95
89
93
94
82
79
75
74
40
72
08
03
29
02
39
01
99
07
96
06
11
23
92
14

Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden.

Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden.

De fietsroute Noardlike Fryske Wâlden door het eeuwenoude cultuurlandschap van de Noardlike Fryske Wâlden, ofwel de Noordelijke Friese Wouden, is een uniek en prachtig gebied dat zich kenmerkt door een rijkdom aan natuurlijke en door de mens gevormde elementen. Dit gebied, gelegen in het noorden van Friesland, is bijzonder vanwege zijn coulisselandschap, een landschapstype dat in Europa zeldzaam is en een unieke esthetische en ecologische waarde heeft.

De karakteristieke elzensingels en houtwallen zijn onderscheidende kenmerken van dit gebied. Deze elementen zijn ooit door de boeren aangelegd als veekering rond de weilanden. Ze dienden als natuurlijke afrastering om het vee binnen de percelen te houden. Hoewel de praktische functie van deze singels en houtwallen grotendeels is verdwenen met de komst van het prikkeldraad, hebben ze een nieuwe rol gekregen in het landschap. Ze dragen nu bij aan de biodiversiteit en vormen belangrijke ecologische corridors die verschillende habitats met elkaar verbinden.

Het coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden

Het coulisselandschap van de Noardlike Fryske Wâlden biedt een afwisselend en schilderachtig uitzicht, waarbij de opeenvolging van weilanden, elzensingels, houtwallen en kleine bosgebieden een rijk geschakeerd patroon vormt. Dit landschap nodigt uit tot verkenning en biedt volop mogelijkheden voor recreatie, zoals wandelen, fietsen en natuurobservatie.

De aanwezigheid van deze landschapselementen draagt niet alleen bij aan de schoonheid van het gebied, maar ook aan de leefomgeving van een grote diversiteit aan planten en dieren. Vogels, insecten, kleine zoogdieren en tal van plantensoorten vinden hier een habitat. Dit maakt de Noardlike Fryske Wâlden tot een waardevol gebied voor natuurbescherming en -beheer.

De Noardlike Fryske Wâlden staan symbool voor een harmonieuze interactie tussen mens en natuur, waarbij traditionele landbouwpraktijken hebben geleid tot de vorming van een uniek landschap. Het behoud van dit cultuurlandschap is van groot belang om de ecologische, esthetische en culturele waarden voor toekomstige generaties te waarborgen. Het verkennen van dit gebied biedt een unieke kans om de rijke geschiedenis, de biodiversiteit en de rustieke charme van het Friese platteland te ervaren.

Reviews Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden.
Vierhuisterweg 2
9231 AR
Surhuisterveen
friesland
Nederland
GPS 53.1817391,
6.160831
Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden kaart

Route informatie: Fietsroute Noardlike Fryske Wâlden.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 51 km.
Duur van de route: ca. 3:08 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 25 February 2024
Totale aantal weergeve: 2105

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute