Fietsroute De kale duinen, Aekingerzand

(0)

Appelscha,
drenthe,
Nederland
Fietsroute De kale duinen Aekingerzand

Knooppunten

83
85
87
82
23
33
21
12
14
59
62
61
88
85
83

Fietsroute De kale duinen, Aekingerzand

Fietsroute De kale duinen, Aekingerzand

De Fietsroute De kale duinen Aekingerzand door het Drents-Friese Wold biedt een bijzondere en afwisselende ervaring. Waarbij u niet alleen door uitgestrekte bossen fietst. Maar ook unieke natuurfenomenen zoals het Aekingerzand. Beter bekend als de Kale Duinen, verkent. Dit natuurgebied na de Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland. Is een ware schatkist voor natuurliefhebbers.

Het Aekingerzand is een fascinerend landschap van zandverstuivingen. In dit gebied krijgt de wind vrij spel, waardoor het zand constant in beweging is en het landschap steeds verandert. Dit stuifzandgebied, een van de weinige in Nederland, biedt een bijna woestijnachtige ervaring in het hart van het groene landschap. Grazers zoals schapen en runderen worden ingezet om het gebied vrij van gras en bomen te houden, wat bijdraagt aan het behoud van het unieke stuifzandkarakter.

Aan de zuidwestkant van het Drents-Friese Wold ligt het Doldersummer- en Wapserveld, een groot heidegebied dat tijdens de route ook wordt aangedaan. Dit uitgestrekte heidelandschap, met zijn paarse heidevelden, biedt een prachtig contrast met de zandverstuivingen en bossen van het park. Fietsend door dit gebied word je omringd door de natuurlijke schoonheid en rust van de heide, een ideale plek voor ontspanning en natuurobservatie.

Het Drents-Friese Wold

De Fietsroute De kale duinen Aekingerzand door het Drents-Friese Wold is meer dan alleen een fietstocht; het is een avontuur door verschillende landschapstypes, van dichte bossen tot open heidevelden en actieve zandverstuivingen. Onderweg kom je mogelijk diverse wilde dieren tegen, zoals reeën, roofvogels en tal van insecten die in deze rijke natuurlijke omgevingen gedijen.

Naast de natuurlijke schoonheid biedt deze route ook de kans om kennis te maken met de cultuur en geschiedenis van de regio. Kleine dorpen en historische bezienswaardigheden langs de route bieden een inkijkje in het leven en de tradities van dit deel van Nederland.

Fietsend door het Drents-Friese Wold ervaar je de rust en ruimte die dit uitgestrekte natuurgebied te bieden heeft. Het is een perfecte route voor iedereen die houdt van fietsen in de natuur en geïnteresseerd is in de diversiteit van het Nederlandse landschap. De combinatie van bossen, heidevelden en zandverstuivingen maakt deze fietsroute tot een unieke en memorabele ervaring.

 

Reviews Fietsroute De kale duinen, Aekingerzand!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute De kale duinen, Aekingerzand
Wester Es 29
8426 BJ
Appelscha
drenthe
Nederland
GPS 52.95398,
6.33739
Fietsroute De kale duinen Aekingerzand kaart

Route informatie: Fietsroute De kale duinen, Aekingerzand

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 27 km.
Duur van de route: ca. 2:15 uur.
Hoogste punt route: ca. 23 Meter.
Laatste update: 5 February 2024
Totale aantal weergeve: 12

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute