Fietsroute De Bouwepet & Ottema

(0)

Broeksterwald,
friesland,
Nederland
Fietsroute De Bouwepet & Ottema Wiersmareservaat

Knooppunten

59
57
55
56
43
41
40
47
46
45
44
68
58
35
60
59

Fietsroute De Bouwepet & Ottema

Fietsroute De Bouwepet & Ottema, langs moeras, broekbos, rietlanden en plassen.

Het Bûtenfjild, met zijn deelgebieden zoals De Bouwepet en Ottema Wiersmareservaat, is een prachtig en bijna aaneengesloten moerasgebied dat een unieke natuurbeleving biedt. Dit gebied, rijk aan geschiedenis en natuur, is een fantastische bestemming voor fietsliefhebbers en natuurexplorateurs die deze Fietsroute De Bouwepet & Ottema willen beleven.

Al in de vijftiende eeuw begon men hier met het winnen van turf, wat een belangrijk aspect van de Nederlandse economie en cultuur was. Dit proces van vervening heeft het landschap van het Bûtenfjild gevormd. Gedurende de eeuwen werd het gebied verder in cultuur gebracht, waarbij een netwerk van sloten en vaarten werd aangelegd. Deze waterwegen maakten het gebied toegankelijk en speelden een cruciale rol in de turfwinning.

De fietstocht door dit gebied leidt u langs zowel het noordelijke als het zuidelijke deel van het reservaat. Dit biedt een unieke kans om de diversiteit van het landschap te ervaren. U heeft uitzicht op De Bouwepet, een bijzonder gebied waar veel zwerfkeien uit de laatste ijstijd te vinden zijn. Deze keien, achtergelaten door gletsjers, vertellen het verhaal van de aarde’s geschiedenis en de dynamische krachten die het landschap hebben gevormd.

Het Bûtenfjild

Het Bûtenfjild is ook rijk aan flora en fauna. Het moerasgebied biedt een thuis aan een verscheidenheid aan vogels, insecten en plantensoorten, sommige zeldzaam of specifiek voor dit soort habitats. Vogelspotters en natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want de rustige en ongerepte omgeving biedt ideale omstandigheden voor observatie.

Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om te ontspannen in de lokale dorpjes zoals Feenwouden, Gytsjerk en Oentsjerk. Deze charmante plaatsjes bieden gezellige horecagelegenheden waar u even kunt pauzeren en genieten van lokale lekkernijen. Deze stops bieden ook de kans om meer te leren over de lokale cultuur en geschiedenis, die diep verweven is met het landschap en de natuurlijke omgeving.

Fietsend door het Bûtenfjild krijgt men een gevoel van verbinding met het verleden en een waardering voor de natuurlijke schoonheid van het huidige landschap. Het is een ervaring die niet alleen fysiek, maar ook mentaal verrijkend is, door de combinatie van natuurlijke pracht, culturele geschiedenis en de rust van het Friese platteland. Het Bûtenfjild is meer dan een natuurgebied; het is een levendige getuige van de interactie tussen mens en natuur door de eeuwen heen.

Reviews Fietsroute De Bouwepet & Ottema!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute De Bouwepet & Ottema
Schwarzenbergloane 12
9108 AL
Broeksterwald
friesland
Nederland
GPS 53.2602161,
5.9923412
Fietsroute De Bouwepet & Ottema Wiersmareservaat kaart

Route informatie: Fietsroute De Bouwepet & Ottema

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 24 km.
Duur van de route: ca. 2:00 uur.
Hoogste punt route: ca. 2 Meter.
Laatste update: 4 February 2024
Totale aantal weergeve: 30

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute