Fietsroute Terpenlandroute.

(0)

Dokkum,
friesland,
Nederland
Fietsroute Terpenlandroute

Knooppunten

73
01
30
25
24
80
23
17
77
16
13
75
76
18
28
33
34
35
36
14
37
38
39
40
41
73

Fietsroute Terpenlandroute.

Ontdek de Verborgen Schatten van Friesland: Fietsroute Terpenlandroute. Start uw Ontdekkingstocht in Dokkum. Begin uw avontuur in de historische vestingstad Dokkum, een parel in het Friese landschap vol met culturele rijkdommen. Met meer dan 140 rijksmonumenten biedt Dokkum een unieke kijk in het verleden van Friesland. Bezoek het Admiraliteitshuis museum of bewonder de zeventiende-eeuwse ‘blokhuizen’ tegenover het stadhuis. Trakteer uzelf op de plaatselijke specialiteit, Dokkumer koffie, en ontdek het kleinste ziekenhuis van Nederland. Deze stad is de perfecte start- en eindpunt van uw fietstocht door het Terpenland.

Verken de Historische Terpen van Janum en Hogebeintum

Vanuit Dokkum leidt de route u naar Janum, waar een 13e-eeuws kerkje trots op een 6 meter hoge terp staat. Dit kerkje, nu een Kerkmuseum, biedt een fascinerende blik in het verleden. De tocht gaat verder naar Hogebeintum, de locatie van de hoogste terp van Nederland, 8,8 meter boven zeeniveau. Deze historische hoogtepunten tonen de unieke manier waarop de Friezen zich tegen het water beschermden.

Langs de Waddendijk naar het Noordelijkste Punt van Friesland

Fietsend over de Waddendijk bereikt u het meest noordelijke punt van Friesland, langs de adembenemende Waddenzee. De route langs dit UNESCO Werelderfgoed biedt ongeëvenaarde uitzichten en een diepe verbinding met de natuur. In Wierum komt de visserscultuur tot leven in ’t Fiskershuske, een museum dat de rijke geschiedenis van de Friese vissers eer aandoet.

Terug naar Dokkum via het Pittoreske Niawier

Op de terugweg naar Dokkum passeert u door Niawier, een charmant dorpje met slechts 400 inwoners, dat de essentie van de Friese dorpscultuur belichaamt. Deze rustige tussenstop biedt een moment van ontspanning voordat u terugkeert naar het levendige Dokkum.

Tips voor uw Fietsavontuur

  • Neem de tijd in Dokkum om de rijke geschiedenis en culinaire lekkernijen te ervaren.
  • Bezoek het Kerkmuseum in Janum voor een unieke historische ervaring.
  • Beklim de terp in Hogebeintum voor een onvergetelijk uitzicht over het landschap.
  • Geniet van de natuur en rust langs de Waddendijk, een must-see voor natuurliefhebbers.
  • Ontdek de lokale visserscultuur in ’t Fiskershuske in Wierum.

De Fietsroute Terpenlandroute is een prachtige tocht door het hart van Friesland, die de rijke geschiedenis, adembenemende natuur en levendige cultuur van de regio samenbrengt. Of u nu een fervent fietser bent of een toerist op zoek naar unieke ervaringen, deze route biedt voor elk wat wils. Stap op de fiets en laat u meenemen op een reis door de tijd, langs de terpen, door pittoreske dorpjes, en langs de uitgestrekte Waddenzee. Ontdek de verborgen schatten van Friesland op de Fietsroute Terpenlandroute.

Aanvang van uw Fietsavontuur bij de Harddraversdijk

Fietsroute Terpenlandroute aanwijzing kaartNa het parkeren van uw auto begint uw ontdekkingstocht richting de Harddraversdijk. Voordat u deze weg bereikt, nodigt een uitnodigend fietspad u uit voor een schilderachtige route. Sla rechtsaf om dit pad te volgen en u wordt begroet door het welkomstbord van de knooppuntenroute. Dit markeert het startpunt bij knooppunt 01, waar uw reis door het prachtige landschap echt begint. Deze route biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en ontspannen fietsplezier, ideaal voor liefhebbers van buitenactiviteiten die op zoek zijn naar een nieuw avontuur.

Reviews Fietsroute Terpenlandroute.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Terpenlandroute.
Kalkhuisplein
9101 XA
Dokkum
friesland
Nederland
GPS 53.326600,
6.009523
Fietsroute Terpenlandroute kaart

Route informatie: Fietsroute Terpenlandroute.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 47 km.
Duur van de route: ca. 3:17 uur.
Hoogste punt route: ca. 3 Meter.
Laatste update: 2 March 2024
Totale aantal weergeve: 1606

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute