Fietsroute Kempen-Broek.

(0)

Stramproy,
limburg,
Nederland
Fietsroute Kempen-Broek

Knooppunten

91
17
16
15
10
09
87
85
86
90
91

Fietsroute Kempen-Broek.

Ontdek Grenspark Kempen-Broek. Een Fietsavontuur door Natuur en Geschiedenis. Fietsroute Kempen-Broek nodigt je uit om een van de meest diverse en uitgestrekte natuurgebieden van Nederlands en Belgisch Limburg te verkennen. Dit 25.000 hectare grote grenspark gelegen tussen Weert en Maaseik. Het vormt het decor voor een onvergetelijke fietstocht door een lappendeken van landschappen, van moerassen en dekzandruggen tot diep ingesneden beekdalen en naaldbossen.

Een Landschap Vol Contrastes

Grenspark Kempen-Broek onderscheidt zich door zijn veelzijdigheid aan landschappen. Fiets langs de moerassen waar de stilte alleen wordt doorbroken door het gezang van watervogels, en over de dekzandruggen. Waar de wind vrij spel heeft. Bewonder de grootsheid van het Kempens Plateau en laat je verrassen door de afwisseling van het terrein.

Door het Hart van Kempen-Broek

De route doorkruist de gemeenten Cranendonck, Weert, Nederweert, Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik, elk met hun eigen charmes. Ontdek de rijke natuur van de Abeekvallei, omsloten door uitgestrekte heidegebieden, en de Stramprooise Heide, een voormalig heide- en stuifzandgebied dat nu is bebost met grove den.

Stramproy: Het Champignonhart

Een bijzonder punt op de route is Stramproy, bekend als een belangrijk centrum voor de champignonteelt. Dit dorp, gelegen tussen het Land van Weert en de Belgische grens, biedt een uniek inkijkje in de agrarische cultuur van de regio.

Molenbeersel en de Betekenis van Water

Fiets verder naar Molenbeersel, een dorp wiens naam de band met water en natuurlijke bronnen onthult. “Bewoonbare plaats bij de molen in een moerasgebied” weerspiegelt de strijd en symbiose met het water die deze regio heeft gevormd.

Grenspark Kempen-Broek: Waar Natuur en Cultuur Samensmelten

De Fietsroute Kempen-Broek is meer dan een fietstocht; het is een ontdekkingsreis door tijd en natuur. Of je nu geïnteresseerd bent in de biodiversiteit, de culturele geschiedenis, of simpelweg wilt genieten van de rust en ruimte die dit gebied te bieden heeft, Kempen-Broek biedt een ongeëvenaarde ervaring.

Begin je avontuur vandaag nog en laat je leiden door de schoonheid en verhalen van Grenspark Kempen-Broek.

Vanaf het Kerkplein 52 Stramproy als u om de kerk heen gaat komt u via de Mgr. Molenstraat op de route richting knooppunt 91.

Reviews Fietsroute Kempen-Broek.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Kempen-Broek.
Kerkplein 52
6039 AJ
Stramproy
limburg
Nederland
GPS 51.1945387,
5.7417959
Fietsroute Kempen-Broek kaart

Route informatie: Fietsroute Kempen-Broek.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 29 km.
Duur van de route: ca. 2:05 uur.
Hoogste punt route: ca. 38 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 3266

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute