Fietsroute rondom Geleen.

(0)

Geleen,
limburg,
Nederland
Fietsroute rondom Geleen

Knooppunten

38
89
36
37
12
22
113
78
45
43
41
81
80
27
82
29
110
40
38

Fietsroute rondom Geleen.

Verken de Diversiteit van Geleen. Van Industrie tot Idyllisch Heuvelland. Ontdek de unieke combinatie van industriële geschiedenis en natuurlijke schoonheid met de fietsroute rondom Geleen. Deze tocht neemt je mee van de dynamische westelijke mijnstreek naar het adembenemende Limburgse heuvelland. Een route die de veelzijdigheid van de regio in al zijn facetten toont.

Industrieel Erfgoed en Natuurlijke Pracht

Begin je fietsroute rondom Geleen tussen Berg en Geleen, waar de sporen van industriële bedrijvigheid nog steeds zichtbaar zijn. Deze regio, ooit het hart van de Nederlandse mijnindustrie, heeft zich getransformeerd tot een gebied vol innovatie en ontwikkeling. Terwijl je verder fietst, laat je de bedrijvigheid achter je en duik je in het fraaie Limburgse heuvelland. Na de spoorwegovergang openbaart zich een landschap dat voornamelijk is voorbehouden aan fietsers en wandelaars, vrij van auto’s en motoren.

Historische Hoeves en Limburgse Gastvrijheid

De fietsroute rondom Geleen leidt je langs opmerkelijke bezienswaardigheden zoals Stammenhof, een prachtige middeleeuwse boerenhoeve, en Hoeve Den Bergh, een opvallende Limburgse vakwerkboerderij in Spaubeek. Deze historische gebouwen bieden een inkijkje in het rijke verleden van de regio en zijn een perfecte stop voor liefhebbers van cultuur en architectuur.

Verborgen Parels langs de Maas

Verderop ontdek je de dorpen Meers en Maasband, geïsoleerd door de aanleg van het Julianakanaal en nu gelegen op een schilderachtig schiereiland tussen de Maas en het kanaal. Fiets over smalle Maasdijken, langs zandafgravingen en oude grindputten, en ervaar de rust en schoonheid van dit unieke landschap. Urmond, met zijn rijke schippersverleden en het kenmerkende witte terpkerkje hoog op de Maasoever, is een hoogtepunt dat de unieke geschiedenis van de regio illustreert.

Reviews Fietsroute rondom Geleen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute rondom Geleen.
Beatrixlaan 18
6165 CX
Geleen
limburg
Nederland
GPS 50.964798,
5.8405116
Fietsroute rondom Geleen kaart

Route informatie: Fietsroute rondom Geleen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 36 km.
Duur van de route: ca. 2:37 uur.
Hoogste punt route: ca. 116 Meter.
Laatste update: 28 February 2024
Totale aantal weergeve: 2114

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute