Helft e-bike gebruikers heeft probleem met accu

Onderzoek toont aan dat fietsers van een e-bike weleens problemen heeft meegemaakt met de accu. Ook geven fietsers aan dat ze onvoldoende geïnformeerd zijn over het onderhoud en de levensduur van de accu.

Veel gebruikers hebben weleens meegemaakt dat de accu snel leeg is. Bij de aanschaf van de e-bike geven veel mensen aan niet of onvoldoende geïnformeerd te zijn over het belang van het goed onderhouden van een accu. Ook zijn e-bike bezitters niet op de hoogte van de vervangingskosten van accu’s. Het vervangen van een accu kost tussen de 300 en 600 euro.

Gebruikers zijn slecht op de hoogte hoe zogenaamde ‘diepontladingen’ (de accu te ver leeg rijden waardoor hij onbruikbaar wordt) worden voorkomen. Ook is onduidelijk hoe je het beste de accu bewaart als de fiets langere tijd niet wordt gebruikt, zoals in de winterperiode. Voor een deel ligt dat wel aan de consument zelf omdat de helft de gebruiksaanwijzing niet leest.
Problemen met de accu worden in twee derde van de gevallen naar tevredenheid door de leverancier opgelost. Vervanging en of revisie van accu’s vindt plaats als zo rond de 7500 kilometer met de fiets is afgelegd.

Voor meer informatie over de E-Bike en de accu kunt u op onze speciale e-bike pagina’s terecht.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: