De Nationale Fiets Telweek

De Nationale Fiets Telweek

In Nederland staat de fiets centraal. Het is niet alleen een vervoermiddel, maar ook een manier van leven. Het is dan ook geen verrassing dat er een jaarlijks evenement is dat onze liefde voor fietsen viert en tegelijkertijd bijdraagt aan het verbeteren van ons fietsnetwerk: de Nationale Fiets Telweek. Dit jaar begint het op maandag 18 september 2017 en nodigt het iedereen uit om deel te nemen aan het grootste fietsonderzoek van Nederland. Dus, waar wacht je nog op? Laten we eens kijken hoe je kunt meedoen en waarom dit zo belangrijk is.

Hoe Doe Je Mee?

Om deel te nemen aan de Nationale Fiets Telweek, heb je de Fiets Tel-app nodig. Deze handige app is gratis te downloaden via Google Play of de Apple Store. Eenmaal geïnstalleerd, zal de app automatisch jouw fietsgedrag meten zodra je op je fiets stapt. Het registreert gegevens zoals snelheid, tijdstip van de dag, het aantal medefietsers en zelfs de locatie van knelpunten op je route. Het is een slimme en eenvoudige manier om bij te dragen aan het verzamelen van waardevolle informatie over fietsen in Nederland.

Meten is Weten

Waarom is het meten van ons fietsgedrag zo belangrijk? Omdat kennis de eerste stap is naar verbetering. Dankzij de Fiets Tel-app kunnen we een dieper inzicht krijgen in hoe Nederland zich op de fiets verplaatst. Door deze gegevens te analyseren, kunnen we knelpunten identificeren en oplossingen bedenken om de fietservaring te verbeteren. Denk aan betere fietspaden, veiligere kruispunten en meer. Jouw deelname draagt direct bij aan deze waardevolle informatie.

De Vernieuwde Fiets Tel-app

Dit jaar is de Fiets Tel-app vernieuwd en biedt het nog meer mogelijkheden om je fietservaring te delen. Als deelnemer heb je de kans om je persoonlijke ervaringen te delen, fietsroutes te beoordelen en waardevolle inzichten te delen. Deze informatie wordt gebruikt om ons fietsnetwerk veiliger en comfortabeler te maken voor iedereen. En als kers op de taart maak je als deelnemer ook nog eens kans op fantastische prijzen!

Waarom Moet Je Meedoen?

Deelname aan de Nationale Fiets Telweek gaat verder dan alleen het verzamelen van gegevens. Het gaat om het creëren van een betere fietsomgeving voor onszelf en toekomstige generaties. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten meedoen:

  1. Veiligheid: Door knelpunten te identificeren, kunnen we gevaarlijke situaties voor fietsers verminderen en de algemene veiligheid op de weg vergroten.
  2. Comfort: Verbeteringen in het fietsnetwerk resulteren in een comfortabelere fietservaring voor iedereen, wat de motivatie om te fietsen vergroot.
  3. Duurzaamheid: Fietsen is een milieuvriendelijke manier van transport. Door het aanmoedigen van fietsen dragen we bij aan een duurzamere toekomst.
  4. Gemeenschap: Deelname aan de Fiets Telweek verbindt fietsers in heel Nederland en zorgt voor een gevoel van gemeenschap en gezamenlijke inspanning.

Doe Mee en Maak een Verschil

De Nationale Fiets Telweek is meer dan alleen een onderzoek; het is een kans om de fietservaring in Nederland te verbeteren. Door de Fiets Tel-app te downloaden en deel te nemen, draag je bij aan een veiliger, comfortabeler en duurzamer fietsnetwerk voor iedereen. Laten we samen met duizenden andere fietsers de kracht van data en gemeenschap benutten om onze wegen beter te maken. Doe mee, meet mee en maak een verschil!

Kijk voor meer informatie over de Fiets Telweek op www.fietstelweek.nl