Fietsroute langs Landgoederen.

(0)

Lochem,
gelderland,
Nederland
Fietsroute langs Landgoederen

Knooppunten

46
45
42
18
23
22
21
83
02
12
13
15
17
16
46

Fietsroute langs Landgoederen.

De fietsroute langs de landgoederen Velhorst, De Ehze, Ehzerwold, en Ampsen biedt een prachtige tocht door het hart van een traditioneel Nederlands landschap, rijk aan cultuurhistorie en natuurlijke schoonheid. Deze route vormt een aaneenschakeling van enkele van de meest karakteristieke en historisch belangrijke landgoederen in de regio, elk met hun eigen unieke verhalen en landschappelijke kenmerken.

De landgoederen zijn omgeven door boerderijen die deel uitmaken van het landgoed en die gemakkelijk te herkennen zijn aan de specifieke kleurmotieven op de luiken. Deze karakteristieke kenmerken bieden niet alleen een visuele hint naar de rijke geschiedenis van het gebied, maar versterken ook de identiteit en de samenhang van het landschap.

Het golvende landschap, gevormd door akkers, weilanden, houtwallen, en bossen, biedt een afwisselend en schilderachtig decor voor fietsers. De aanwezigheid van het riviertje de Berkel voegt een extra dimensie toe aan de route, met de zachte stroming die het landschap doorkruist en bijdraagt aan de idyllische sfeer van de tocht.

Fietsend door dit gebied krijgt men een goed beeld van de typische landschapsstructuur van deze regio, waar landbouw, natuurbeheer en historisch erfgoed nauw met elkaar vervlochten zijn. De Fietsroute langs Landgoederen biedt niet alleen de gelegenheid om te genieten van de rust en de schoonheid van de natuur, maar nodigt ook uit tot reflectie op de manier waarop mensen door de eeuwen heen het landschap hebben gevormd en gebruikt.

Deze fietsroute is daarmee meer dan alleen een sportieve activiteit; het is een culturele en historische ontdekkingsreis die de bezoeker meeneemt langs enkele van de meest waardevolle en inspirerende plekken in het Nederlandse landschap. Het biedt een unieke kans om de verbinding tussen verleden en heden te ervaren en te genieten van de harmonieuze interactie tussen mens en natuur.

Parkeren en start fietsroute langs de Landgoederen

Begin uw ontdekkingsreis door de natuurlijke schoonheid en historische rijkdom van de omgeving bij Landgoed Velhorst, waar u uw auto gemakkelijk kunt parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaats. Dit prachtige startpunt, genesteld in het groene hart van de regio, dient als de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke fietstocht door de omliggende landschappen, rijk aan flora, fauna en cultureel erfgoed. Met Landgoed Velhorst als uw beginpunt, staat u op het punt om een route te verkennen die u meeneemt langs verborgen parels en adembenemende natuurtaferelen, waardoor elke kilometer een nieuw verhaal onthult.

Reviews Fietsroute langs Landgoederen.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute langs Landgoederen.
Lageweg (Landgoed Velhorst)
7241
Lochem
gelderland
Nederland
GPS 52.15089,
6.36578
Fietsroute langs Landgoederen kaart

Route informatie: Fietsroute langs Landgoederen.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 30 km.
Duur van de route: ca. 2:11 uur.
Hoogste punt route: ca. 23 Meter.
Laatste update: 21 February 2024
Totale aantal weergeve: 1041

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute