Fietsroute Woeste Hoeve.

(0)

Loenen,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Woeste Hoeve

Knooppunten

85
86
82
32
87
59
58
74
76
91
94
93
92
69
09
85

Fietsroute Woeste Hoeve.

Fietsroute Woeste Hoeve: Een Tocht Vol Natuur en Verhalen. Ontdek de Veluwe op de Fiets. De Fietsroute Woeste Hoeve biedt een unieke kans om de prachtige Veluwe te verkennen. Deze bijzondere route leidt u langs enkele van de mooiste landschappen en historische plekken die dit gebied te bieden heeft. Van de uitgestrekte heidevelden van de Loenermark, door de weelderige weiden ten oosten van Loenen. Tot aan het mysterieuze voormalige Beekbergerwoud, en langs het rustieke Apeldoornse Kanaal, deze tocht is een ware ontdekkingsreis.

Het Beginpunt: Woeste Hoeve

Uw avontuur begint bij de Woeste Hoeve, een plek met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Middeleeuwen. Hier, op het kruispunt van oude handelswegen, groeide een gehucht rondom een belangrijke uitspanning. Hoewel van het oorspronkelijke gehucht weinig over is, staat de in 1771 herbouwde uitspanning nog steeds, als stille getuige van een bewogen verleden.

De Legende van Gloeiende Gerrit

Het verhaal van Gloeiende Gerrit, een tragische figuur die uit liefdesverdriet tot een verschrikkelijke daad kwam, voegt een mysterieuze dimensie toe aan de Woeste Hoeve. De legende vertelt dat Gerrit, die zijn broer en diens vrouw in een vlaag van jaloezie om het leven bracht, nog steeds rondwaart in de omgeving. Deze verhalen brengen een extra laag van intrige en mystiek aan uw fietstocht.

Bezienswaardigheden en Natuurschoon

De Loenermark

Fiets door de Loenermark en laat u betoveren door de uitgestrekte heidevelden. Dit natuurgebied is vooral in de bloeiperiode een visueel spektakel, wanneer de heide paars kleurt en het landschap een schilderachtige aanblik biedt.

Voormalige Beekbergerwoud

Doorkruis het gebied waar ooit het Beekbergerwoud stond, bekend als het laatste oerbos van Nederland. Hoewel het bos zelf niet meer bestaat, biedt het gebied nu prachtige natuurherstelprojecten en wandelroutes die u meenemen door de herwonnen natuurpracht.

Langs het Apeldoornse Kanaal

Volg het Apeldoornse Kanaal en geniet van de rustige waterwegen en de rijke flora en fauna langs de oevers. Het kanaal biedt een vredig contrast met de bosrijke gebieden en open heidevelden van de rest van de route.

Tips voor Onderweg

  • Neem de tijd om te stoppen bij de vele picknickplaatsen en uitkijkpunten voor een onvergetelijk uitzicht over de Veluwe.
  • Bezoek lokale horecagelegenheden voor een smaak van de regio met verse, lokale producten.
  • Houd uw camera bij de hand voor prachtige natuurfoto’s en wie weet, misschien vangt u wel een glimp op van Gloeiende Gerrit in het schemerlicht.

Conclusie

De Fietsroute Woeste Hoeve is niet alleen een fysieke reis door een van de mooiste gebieden van Nederland, maar ook een tocht door de tijd en langs de legendes die de Veluwe rijk is. Of u nu geïnteresseerd bent in natuur, geschiedenis, of lokale folklore, deze route biedt voor ieder wat wils. Stap op de fiets en ervaar de Veluwe op een manier die u niet snel zult vergeten.

Begin uw Verkenningstocht aan Parkeerplaats Deelerwoud.

Zet uw auto neer op de gastvrije parkeerplaats van het Deelerwoud. Gelegen aan een schilderachtige aftakking van de Oude Arnhemseweg, de Lebretshoeveweg. Hier op deze strategische T-splitsing. Wordt u begroet door het knooppuntenbord dat de start markeert van uw fietsavontuur door een van de meest betoverende natuurgebieden. Dit bord wijst u de weg door het uitgestrekte Deelerwoud. Bereid u voor op een tocht vol ontdekkingen, waar elke draai en elke heuvel u dichter bij de serene pracht van de natuur brengt. Veel fietsplezier gewenst op deze route die herinneringen zal creëren voor het leven.

Reviews Fietsroute Woeste Hoeve.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Woeste Hoeve.
Oude Arnhemseweg (Parkeerplaats Deelerwoud)
7371
Loenen
gelderland
Nederland
GPS 52.1046405,
5.9529549
Fietsroute Woeste Hoeve kaart

Route informatie: Fietsroute Woeste Hoeve.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 36 km.
Duur van de route: ca. 2:42 uur.
Hoogste punt route: ca. 91 Meter.
Laatste update: 2 March 2024
Totale aantal weergeve: 3353

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute