Fietsroute Imbosch.

(0)

Rheden,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Imbosch

Knooppunten

85
83
63
25
65
66
34
67
17
68
32
82
86
23
92
03
49
48
64
71
72
77
78
80
85

Fietsroute Imbosch.

Fietsroute Imbosch. Een Verkenningstocht door de Veluwse Natuur. Ontdek de ongerepte schoonheid van de Veluwe met de Fietsroute Imbosch. Dit pad leidt je door het hart van een van Nederlands meest geliefde natuurgebieden. Het Nationaal Park Veluwezoom en biedt een unieke kans om de diversiteit van de Veluwse landschappen te ervaren.

Een Reis door Tijd en Natuur

De Imbosch, met zijn uitgestrekte bossen en historische buurtschap, is een gebied vol verhalen en natuurlijke pracht. Eigendom van Natuurmonumenten dit gebied weerspiegelt de rijke geschiedenis van de regio en de inspanningen om de Veluwse natuur te behouden en te herstellen.

De Oorsprong van de Imbosch

De naam Imbosch herinnert aan de tijd dat bijenvolken (“immen”) naar deze bloeiende heidevelden werden gebracht. De omgeving met plaatsen als de Schaddevelden en de Onzalige Bossen. Draagt namen die de verbeelding prikkelen en getuigen van de diepe verbondenheid tussen de mens en dit landschap.

Van Kasteelheren tot Natuurbeheer

Eeuwenlang was de Imbosch eigendom van de kasteelheren van Rosendael, die het bos gebruikten voor houtproductie. Nu streeft Natuurmonumenten ernaar het gebied te ontwikkelen tot een meer natuurlijk bos, waarbij de introductie van Schotse hooglanders een bijzondere rol speelt in het beheer van het landschap.

Verken de Veluwe op de Fiets

De Imbosch is het startpunt voor diverse fietsroutes die je meenemen door de schoonheid van de Veluwe. Fiets langs bloeiende heidevelden, dichte bossen en open velden, en ervaar de rust en ruimte die dit gebied zo bijzonder maken.

Het Hoogste Punt en Verder

Hoewel het hoogste punt van de Veluwe, het Signaal Imbosch, zich net buiten het gebied bevindt, biedt de route talloze vergezichten en natuurlijke hoogtepunten die je zullen verbazen. Elke kilometer onthult nieuwe schatten van de Veluwse natuur.

Begin Je Avontuur in de Imbosch

Of je nu een fervent fietser bent, een natuurliefhebber, of iemand die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Veluwe, de Fietsroute Imbosch biedt een onvergetelijke ervaring. Begin je tocht door dit prachtige stukje Nederland en laat je verrassen door de schoonheid en de verhalen van de Veluwe.

Reviews Fietsroute Imbosch.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Imbosch.
Arnhemsestraat 2-34
6991 AH
Rheden
gelderland
Nederland
GPS 52.0161794,
6.0407318
Fietsroute Imbosch kaart

Route informatie: Fietsroute Imbosch.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 50 km.
Duur van de route: ca. 3:46 uur.
Hoogste punt route: ca. 103 Meter.
Laatste update: 17 February 2024
Totale aantal weergeve: 3373

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute