Fietsroute Duno.

(0)

Oosterbeek,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Duno

Knooppunten

44
38
37
09
10
87
07
82
84
85
12
70
97
45
44

Fietsroute Duno.

Fietsroute Duno, Historische Pracht in Gelderland. Ontdek de rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Gelderland met de Fietsroute Duno. Die je meeneemt door het adembenemende landschapspark van de buitenplaats Duno. Gelegen ten zuiden van Doorwerth op een stuwwalrand aan de Rijn. Bovendien biedt dit gebied een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur.

Een Blik in het Verleden

De Duno, of Duunoog, is sinds 1800 een bijzonder onderdeel van Gelderland en ontwikkelde zich tot een landschapspark met een rijkdom aan tuinarchitectuur. Waaronder een prieeltje, theekoepel, rosarium, kassen, een belvedère en indrukwekkende rotspartijen. Het park ligt in de nabijheid van de historische ringwalburg de Hunnenschans. Een archeologisch rijksmonument sinds 1965, dat een extra dimensie geeft aan je bezoek.

Verwoesting en Herstel

Tijdens Operatie Market Garden in 1944 leed het gebied rond de Duno zwaar. Artillerievuur vernietigde de villa en het jagershuis, en vernielde veel oud geboomte. Na de gevechten veranderde de Veluwezoom in frontgebied. Waar men op de Duno een loopgravenstelsel aanlegde. Het landhuis werd echter niet herbouwd. Zijn de oorspronkelijke plek van het huis en verschillende historische elementen. Waaronder het toegangshek en de theekoepel, nog steeds zichtbaar in het parkachtige landschap.

Natuur en Cultuur Hand in Hand

Het landgoed Duno wordt beheerd door het Geldersch Landschap en is open voor het publiek. Fietsers kunnen genieten van de overblijfselen van de azalealaan en de historische sfeer die het park uitademt. Het biedt een unieke kans om de geschiedenis te ervaren terwijl je omgeven bent door de natuurlijke pracht van Gelderland.

Begin je Ontdekkingstocht van de Fietsroute Duno

Start je fietsroute bij de Airborne-begraafplaats en volg de bordjes naar knooppunt 44. De Fietsroute Duno is ontworpen om fietsliefhebbers en geschiedenisenthousiastelingen aan te trekken. Het belooft een verrijkende ervaring waarbij de pracht van Gelderland en de sporen van het verleden samenkomen. Ontdek zelf de schoonheid en het historische belang van de Duno op deze unieke fietsroute.

Reviews Fietsroute Duno.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Duno.
Van Limburg Stirumweg 6
6861 WL
Oosterbeek
gelderland
Nederland
GPS 51.9958384,
5.8360383
Fietsroute Duno kaart

Route informatie: Fietsroute Duno.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 29 km.
Duur van de route: ca. 1:59 uur.
Hoogste punt route: ca. 52 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 2148

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute