Fietsroute Blauwe Kamer.

(0)

Ede,
gelderland,
Nederland
Fietsroute blauwe kamer

Knooppunten

26
90
95
10
88
89
41
80
61
83
73
24
32
31
28
45
96
47
92
91
57
10
95
90
26

Fietsroute Blauwe Kamer.

De fietsroute door het natuurgebied de Blauwe Kamer is een boeiende ervaring die natuurliefhebbers en vogelspotters zeker zal aanspreken. De fietsroute blauwe kamer, die zowel heuvelachtige als vlakke landschappen doorkruist, biedt een uniek uitzicht op de dynamische natuur langs de oevers van de Nederrijn.

De Blauwe Kamer is een gebied waar het water van de Nederrijn de natuurlijke processen bepaalt. Dit zorgt voor een steeds veranderend landschap dat een thuis biedt aan een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. De vogelkijkhut is een hoogtepunt van de route, waar u een prachtig uitzicht heeft over het vogelrustgebied. Hier kunt u zeldzame vogels zoals lepelaars, zilverreigers en aalscholvers observeren, en met een beetje geluk zelfs een visarend spotten.

Het Informatiecentrum Blauwe Kamer is de perfecte plek om meer te weten te komen over dit fascinerende rivieroeverreservaat. De multimediapresentatie biedt een diepgaand inzicht in het gebied en de diversiteit van zijn flora en fauna. Daarnaast kunt u er even pauzeren voor een kopje koffie of thee.

De Blauwe Kamer

Voor wandelaars zijn er diverse routes uitgezet in de Blauwe Kamer, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Het gebied is ook toegankelijk voor mindervaliden, dankzij een speciaal aangelegd rolstoelpad dat naar een uitzichtpunt leidt. Dit maakt de Blauwe Kamer toegankelijk en genietbaar voor iedereen.

Het kleine winkeltje in het informatiecentrum biedt een scala aan lokale producten, zoals jams en honing, die de regionale smaken en tradities weerspiegelen. Ook vindt u er diverse leuke en educatieve cadeauartikelen, ideaal om mee te nemen als herinnering aan uw bezoek.

Voor degenen die de fietsroute willen starten, is parkeren mogelijk bij het NS-station Ede-Wageningen. Vanaf hier kunt u de route naar de Blauwe Kamer gemakkelijk aanvangen. Deze fietsroute is niet alleen een kans om de prachtige natuur te ervaren, maar ook om meer te leren over de lokale ecologie en de interactie tussen de rivier en het landschap. Het is een ideale bestemming voor een dagje uit in de natuur, waarbij zowel ontspanning als educatie centraal staan.

Reviews Fietsroute Blauwe Kamer.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Blauwe Kamer.
Telefoonweg 79
6713 AK
Ede
gelderland
Nederland
GPS 52.0441933,
5.6685854
Fietsroute Blauwe kamer kaart

Route informatie: Fietsroute Blauwe Kamer.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 1:40 uur.
Hoogste punt route: ca. 48 Meter.
Laatste update: 20 January 2024
Totale aantal weergeve: 24

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute