Fietsroute Bergbeken.

(0)

Woudenberg,
utrecht,
Nederland
Fietsroute Bergbeken

Knooppunten

87
84
85
89
06
15
93
94
95
07
82
86
87

Fietsroute Bergbeken.

De fietsroute Bergbeken, “landschappelijke variëteit door Gelderland” biedt een verrijkende en gevarieerde ervaring door enkele van de meest pittoreske delen van Gelderland. Deze route staat niet alleen bekend om zijn natuurlijke schoonheid. Maar ook om de culturele en historische elementen die onderweg te vinden zijn.

De tocht begint nabij Scherpenzeel. Waar u start bij de kruising van de oude weg Scherpenzeel – Woudenberg met het Valleikanaal. Vanaf hier volgt u het fietspad langs het kanaal in zuidelijke richting. Het Valleikanaal zelf is een boeiend onderdeel van de route. Met zijn kalme water en rijke flora en fauna langs de oevers.

De fietsroute Bergbeken neemt u mee langs een divers landschap van weiden, bossen, akkers en recreatiegebieden. Onderweg zult u getuige zijn van de natuurlijke pracht van de Utrechtse Heuvelrug en de serene schoonheid van de Leusder Heide. Deze gebieden bieden niet alleen adembenemende uitzichten. Maar zijn ook thuis voor een verscheidenheid aan wilde dieren en planten.

Een bijzonder kenmerk van deze tocht zijn de vele kwelwaterstromen langs de oostflank van de Utrechtse Heuvelrug. Deze waterstromen, hoewel niet wild, voegen een unieke charme toe aan de route met hun rustige loop en het zachte geruis van stromend water.

Rijke geschiedenis

Naast de natuurlijke elementen, passeert u ook diverse historische en culturele bezienswaardigheden. U zult indrukwekkende villa’s, grote landhuizen en traditionele boerderijen tegenkomen, die getuigen van de rijke geschiedenis en de sociaal-economische ontwikkeling van het gebied.

Een interessant historisch detail is de Brinkkanterweg, waar u de dijk kruist van de voormalige spoorlijn Amersfoort-Nijmegen, die zijn eerste trein zag rijden op 17 februari 1886. Dit stukje industriële geschiedenis biedt een fascinerend inzicht in de ontwikkeling van transport en communicatie in de regio.

De route is zorgvuldig ontworpen om fietsers een afwisselende ervaring te bieden. U zult door landgoederen fietsen met oude eikenpakhoutwallen, gevolgd door bosrijke gebieden en heidevelden. Dit afwisselende landschap houdt de tocht boeiend en biedt constant nieuwe uitzichten en ervaringen.

Parkeren kan buiten het centrum van Scherpenzeel, waar minder parkeerbeperkingen zijn.

Reviews Fietsroute Bergbeken.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Bergbeken.
Stationsweg oost 206
3931 EX
Woudenberg
utrecht
Nederland
GPS 52.0812953,
5.4567317
Fietsroute Bergbeken kaart

Route informatie: Fietsroute Bergbeken.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 28,2 km.
Duur van de route: ca. 2:00 uur.
Hoogste punt route: ca. 13 Meter.
Laatste update: 23 January 2024
Totale aantal weergeve: 19

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute