Fietsroute Nieuwe Vuursche.

(0)

Baarn,
utrecht,
Nederland
Fietsroute nieuwe Vuursche

Knooppunten

16
22
63
64
65
67
71
70
84
60
59
58
57
56
08
95
96
94
97
98
33
82
83
56
22
16

Fietsroute Nieuwe Vuursche.

Fietsroute Nieuwe Vuursche.

De fietsroute Nieuwe Vuursche biedt een prachtige verkenning van het noordelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug. Een gebied rijk aan historie natuur en cultuur. Deze route loopt over voormalige heidevelden, door loof- en naaldbossen, langs imposante landgoederen en historische plekken, wat het tot een bijzonder afwisselende en boeiende tocht maakt.

Landgoed Groeneveld, aangelegd in de achttiende eeuw, vormt een van de hoogtepunten van deze route. Dit landgoed weerspiegelt de historische trend waarbij rijke stedelingen buitenhuizen aanschaften om te ontsnappen aan de drukte van de stad. De prachtige tuinen en het statige landhuis bieden een kijkje in het verleden en tonen de rijkdom en smaak van zijn voormalige bewoners.

Een ander historisch juweel langs de route is Paleis Soestdijk, oorspronkelijk een jachtslot voor Willem III. Het paleis en de omliggende tuinen zijn doordrenkt van geschiedenis en bieden een fascinerend inzicht in het koninklijke leven. Tegenover het paleis staat De Naald, een monument ter herinnering aan de slag bij Waterloo, dat de historische betekenis van deze locatie onderstreept.

Ten westen van Amersfoort

De fietsroute Nieuwe Vuursche leidt ook door Birkhoven, ten westen van Amersfoort, een gebied dat bestaat uit een mix van loof- en naaldbos. Dit bosgebied biedt een rustgevende natuurervaring en de kans om te genieten van de serene schoonheid van het bos.

De Vlasakkers en de Leusderheide, gelegen aan de overkant van de spoorlijn, vormen een groot militair oefengebied. Hoewel dit gebied minder toegankelijk is, draagt het bij aan de gevarieerde landschappelijke samenstelling van de regio.

Tussen Bilthoven en Maartensdijk vindt u de Ridderoordse Bossen, een gebied dat voornamelijk bestaat uit naaldbomen. Dit bos biedt een ander type landschap en onderstreept de biodiversiteit van de regio.

Boswachterij De Vuursche

Boswachterij De Vuursche, bekend als een van de drukst bezochte bosgebieden van Nederland, vormt het laatste deel van deze route. De populariteit van dit gebied is te danken aan de prachtige bossen, wandel- en fietspaden, en de nabijheid van verschillende historische en culturele attracties.

De fietsroute Nieuwe Vuursche is daarmee een ideale manier om de rijke natuur, de boeiende geschiedenis en de culturele hoogtepunten van het noordelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug te ontdekken. Het biedt fietsers een unieke kans om te genieten van de rust en schoonheid van dit bijzondere stukje Nederland.

Vanaf de parkeerplaats bij kasteel Groeneeveld volgt u de bordjes naar knooppunt 22.

Reviews Fietsroute Nieuwe Vuursche.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Nieuwe Vuursche.
Ravensteinselaan 3
3744 ML
Baarn
utrecht
Nederland
GPS 52.2143102,
5.2430159
Fietsroute Nieuwe Vuursche kaart

Route informatie: Fietsroute Nieuwe Vuursche.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 44 km.
Duur van de route: ca. 3:02 uur.
Hoogste punt route: ca. 18 Meter.
Laatste update: 24 February 2024
Totale aantal weergeve: 2917

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute