zondag 14 april 2024

Fietsroute Leusderheide.

(0)

Maarn,
utrecht,
Nederland
Fietsroute Leusderheide

Knooppunten

06
03
02
01
83
54
52
51
95
94
13
14
89
06

Fietsroute Leusderheide.

Ontdek de Schoonheid van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei met Fietsroute Leusderheide. De Fietsroute Leusderheide neemt je mee op een boeiende tocht langs de scheidingslijn van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Deze route belichaamt een unieke mix van afwisselende landschappen. Van heidevelden en beboste landgoederen tot beekdalen en open velden, verrijkt met diepe historische lagen.

Een Historische Natuurervaring

Beginnend bij knooppunt 06 op de hoek van Amersfoortseweg/De Hoogt. Deze route voert je door de rijke geschiedenis van natuurbehoud in Nederland. De Boswachterij Austerlitz, met landgoederen Wallenburg en Austerlitz. Dit vertegenwoordigt een belangrijk hoofdstuk in de Nederlandse natuurbehoudgeschiedenis en biedt een prachtige omgeving voor natuurliefhebbers.

Van Vliegbasis tot Natuurgebied

Langs de route ligt de voormalige vliegbasis Soesterberg, een voorbeeld van hoe landschappen getransformeerd kunnen worden door menselijke invloed. Nu een natuurgebied, biedt het een unieke habitat voor een verscheidenheid aan flora en fauna.

Landgoed Den Treek: Een Evolutie van Landgebruik

Via de Waterloo weg betreed je Landgoed Den Treek, een gebied dat oorspronkelijk uit heidevelden bestond en nu een mix van bos en landbouwgrond is. Dit landgoed illustreert de evolutie van landgebruik en het beheer van natuurlijke hulpbronnen in Nederland.

De Beken van de Gelderse Vallei

De route voert verder langs de beken in de Gelderse Vallei, ontstaan in de laatste ijstijd, die beekdalen hebben gevormd van grote ecologische waarde. Deze dalen bieden een prachtig inzicht in de natuurlijke geschiedenis van het gebied.

Fietsen door Open Landschap

Ten zuiden van Woudenberg ontvouwt zich een vrijliggend fietspad door een open landschap met verspreid liggende boerderijen, waar de landelijke schoonheid en de traditionele agrarische cultuur van de regio worden benadrukt.

De Reis door Tijd en Ruimte

Fietsroute Leusderheide is niet zomaar een fietstocht; het is een verkenning van de rijke natuurlijke en culturele geschiedenis van het gebied. Het biedt fietsers een unieke kans om de diversiteit van het Nederlandse landschap te ervaren en te waarderen, en om verbinding te maken met zowel de natuurlijke als de historische aspecten die het gebied zo bijzonder maken.

U start bij knooppunt 06 op de hoek Amersfoortseweg/De Hoogt. Met de rug naar spoorlijn la via Tuindorpweg, later Poortse Bos.  !!!!!!?????

Reviews Fietsroute Leusderheide.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Leusderheide.
Poortse Bos 29
3951 BK
Maarn
utrecht
Nederland
GPS 52.0671135,
5.3584002
Fietsroute Leusderheide kaart

Route informatie: Fietsroute Leusderheide.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 32 km.
Duur van de route: ca. 2:35 uur.
Hoogste punt route: ca. 36 Meter.
Laatste update: 21 February 2024
Totale aantal weergeve: 3966

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute