Fietsroute Kanis-Oukoop.

(0)

Kamerik,
utrecht,
Nederland
Fietsroute Kanis-Oukoop

Knooppunten

64
81
19
80
24
60
16
59
37
36
62
06
07
08
63
64

Fietsroute Kanis-Oukoop.

Fietsroute Kanis-Oukoop.

De fietsroute Kanis-Oukoop biedt een diepe duik in het hart van het Groene Hart. Een regio in Nederland bekend om zijn uitgestrekte open weilanden, brede sloten, smalle kaden, en idyllisch behouden dorpen. Deze tocht brengt de fietser niet alleen in contact met de natuurlijke schoonheid van het landschap. Maar ook met de rijke historie en culturele erfenis van het gebied.

De namen Teckop, Oukoop, en Gerverscop roepen het verleden op van cope-ontginningen. Een middeleeuwse methode waarbij kolonisten een overeenkomst (cope) sloten met de landheer om zich in het gebied te vestigen en het veen te ontginnen. Deze plaatsnamen zijn levende herinneringen aan deze unieke vorm van middeleeuwse landontwikkeling. Die het landschap en de gemeenschappen van het Groene Hart gevormd hebben.

Kanis beschreven als een authentiek lintdorp. Het is een perfect voorbeeld van de traditionele dorpsopbouw in het veenontginningslandschap van het Groene Hart. Gelegen langs beide zijden van de Kamerikse Wetering. Weerspiegelt Kanis de historische relatie tussen menselijke nederzettingen en watermanagement in dit laaggelegen deel van Nederland.

De Woerdense Verlaat

De Woerdense Verlaat, een sluis uit het jaar 1433. Het vertelt een verhaal van eeuwenoude waterbeheersing en de continue strijd tegen het water. Hoewel oorspronkelijk gebouwd als schutsluis. Werd deze vervangen door een dam vanwege functionele tekortkomingen. Wat wijst op de voortdurende aanpassingen in watermanagement door de eeuwen heen.

De route voert ook langs de Wilnisse Zuwe, gelegen op de grens van verveende en niet verveende polders, waar de impact van veenafgraving duidelijk zichtbaar is met polders die wel zes meter onder de zeespiegel liggen. Dit landschap is het resultaat van ingrijpende menselijke ingrepen in het natuurlijke landschap voor turfwinning.

De bisschop van Utrecht

In 1385 werd de Grote Heijcop gegraven in opdracht van de bisschop van Utrecht, een cruciale ingreep om het afwateringsprobleem in het gebied aan te pakken. Dit historische kanaal benadrukt het belang van waterbeheer en de ingenieuze methoden die werden toegepast om het land bewoonbaar en werkbaar te maken.

Kockengen, ingeklemd tussen twee waterwegen, symboliseert de unieke charme van het Groene Hart, waar water een centrale rol speelt in zowel de geschiedenis als het dagelijks leven.

De fietsroute Kanis-Oukoop is een eerbetoon aan de natuurlijke schoonheid en de historische rijkdom van het Groene Hart, en biedt fietsers een onvergetelijke ervaring waarbij het echte “Groene Hart gevoel” wordt opgeroepen door de combinatie van natuur, geschiedenis, en de rust van het platteland.

Reviews Fietsroute Kanis-Oukoop.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Kanis-Oukoop.
Van Teylingenweg 131
3471 GG
Kamerik
utrecht
Nederland
GPS 52.1267467,
4.8941447
Fietsroute Kanis-Oukoop kaart

Route informatie: Fietsroute Kanis-Oukoop.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 34 km.
Duur van de route: ca. 2:33 uur.
Hoogste punt route: ca. 0 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 1647

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute