Fietsroute Grebbelinie 2.

(0)

Rhenen,
utrecht,
Nederland
Fietsroute Grebbelinie 2

Knooppunten

35
52
36
38
39
85
43
44
47
48
99
58
59
81
45
25
27
26
11
12
28
31
32
52
35

Fietsroute Grebbelinie 2.

Fietsroute Grebbelinie 2. Een Historische Tocht door de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Ontdek de rijke historie en natuurlijke schoonheid van de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei met de Fietsroute Grebbelinie 2. Deze route die door de uitgestrekte veengebieden ten noorden van Rhenen voert. Biedt een unieke mix van cultureel erfgoed en adembenemende landschappen.

Historisch Rhenen en de Majestueuze Cuneratoren

De route begint in Rhenen. Een stad die zijn historische charme heeft behouden en wordt gedomineerd door de indrukwekkende Cuneratoren. Deze toren gebouwd tussen 1492 en 1531, is een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omliggende gebieden. De Cuneratoren een vrije navolging van de Domtoren in Utrecht. Staat bekend als een van de mooiste scheppingen van zijn tijd in Nederland.

De Kampen: Een Uitzicht op het Verleden

Langs de route vanaf knooppunt 36. Geniet je van het uitzicht op De Kampen. Een vlak gebied tussen Rhenen en Veenendaal. Dit gebied, waar voor de Tweede Wereldoorlog tabak werd verbouwd, biedt een uniek inzicht in het agrarische verleden van de regio.

Langs Kasteel Prattenburg

Tussen knooppunt 39 en 43 voert de route je langs kasteel Prattenburg. Dit landgoed, met een oppervlakte van ruim 430 hectare en grotendeels bestaande uit bos, is sinds 1694 in het bezit van de familie Van Asch van Wijck. Het in 1887 gebouwde huis heeft een kasteelachtig uiterlijk en is omgeven door een tuin in de landschapsstijl, wat het een must-see maakt voor liefhebbers van historische architectuur en natuur.

Natuurgebieden De Hel en de Blauwe Hel

De route brengt je ook langs de natuurgebieden De Hel en de Blauwe Hel, drassige gebieden die de restanten vormen van een vroeger veengebied rond Veenendaal. Deze natuurgebieden bieden een thuis aan een diversiteit aan planten- en diersoorten en vormen een oase van rust en natuurlijke schoonheid.

Ontdek de Grebbelinie

De Fietsroute Grebbelinie 2 is niet alleen een tocht door het natuurlijke landschap, maar ook een reis door de tijd. De Grebbelinie, een historische verdedigingslinie, speelt een centrale rol in de geschiedenis van dit gebied. De route biedt fietsers de kans om meer te leren over de strategische betekenis van deze linie en de rol die het speelde in de verdediging van Nederland.

Parkeren : Rond het startpunt (35) nabij het Ns-Station.

Reviews Fietsroute Grebbelinie 2.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Grebbelinie 2.
Kastanjelaan 26
3911 BG
Rhenen
utrecht
Nederland
GPS 51.958549,
5.5794793
Fietsroute Grebbelinie 2 kaart

Route informatie: Fietsroute Grebbelinie 2.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 35 km.
Duur van de route: ca. 2:32 uur.
Hoogste punt route: ca. 34 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 2406

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute