Fietsroute Den Treek.

(0)

Amersfoort,
utrecht,
Nederland
Fietsroute Den Treek

Knooppunten

99
60
59
58
55
52
54
83
01
02
93
94
95
51
80
98
99

Fietsroute Den Treek.

Ontdek de schoonheid van de Fietsroute Den Treek, een unieke tocht door het adembenemende landgoed Den Treek-Henschoten, gelegen ten zuiden van Amersfoort. Deze route biedt een divers landschap, bestaande uit dichte bossen, open heidevelden, dynamische zandverstuivingen en vruchtbare landbouwgronden.

Verken de Natuurlijke Pracht

Begin uw avontuur door het naald- en loofbos, waar de natuur op haar puurst is. De heidevelden in volle bloei bieden een kleurrijk tafereel, terwijl de zandverstuivingen een uniek landschap vormen. Fiets langs de uitgestrekte landbouwgronden, waar het land nog steeds wordt bewerkt.

Historisch Amersfoort en Recreatiegebied Birkhoven

Amersfoort, met zijn laat-middeleeuwse binnenstad, is omgeven door een dubbele grachtengordel, een getuigenis van de rijke geschiedenis. Langs de spoorlijn vindt u het recreatiegebied Birkhoven, een perfecte plek voor een ontspannen pauze.

De Unieke Soesterduinen

Ervaar de “duinen” van Soesterduinen, waaronder de Lange Duinen en de Korte Duinen. Deze natuurwonderen ontstonden als gevolg van de laatste ijstijd, toen de wind het zand over de landerijen blies en het uiteindelijk aan de rand van de heuvelrug tot rust kwam.

Soesterberg en Boswachterij Austerlitz

Soesterberg, voorheen bekend om zijn vliegbasis, is getransformeerd in een prachtig natuurgebied sinds de sluiting eind 2008. Staatsbosbeheer kocht in 1939 de landgoederen Wallenburg en Austerlitz aan, wat leidde tot de vorming van Boswachterij Austerlitz.

Landgoed Den Treek-Henschoten

Op de fietsroute Den Treek ligt het Landgoed Den Treek-Henschoten, oorspronkelijk bestaande uit heidevelden, is nu een harmonieuze mix van bos en landbouwgrond. Dit landgoed biedt een unieke kans om de interactie tussen natuur en menselijke activiteit te aanschouwen.

Reviews Fietsroute Den Treek.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Den Treek.
Stationsplein 41
3818 LE
Amersfoort
utrecht
Nederland
GPS 52.15385,
5.3772319
Fietsroute Den Treek kaart

Route informatie: Fietsroute Den Treek.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 33 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 36 Meter.
Laatste update: 7 February 2024
Totale aantal weergeve: 33

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute