Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen

(0)

Borculo,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen

Knooppunten

83
24
77
78
42
45
46
48
30
81
61
62
63
66
65
64
90
86
56
89
88
82
38
83

Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen

De Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen, die ook wel de Velden route genoemd zou kunnen worden, biedt een fascinerende reis door het verleden en heden van de ontgonnen woeste gronden in de Achterhoek. Deze tocht, beginnend in Borculo, voert u door een landschap waar de geschiedenis van de heidevelden nog steeds voelbaar is in plaatsnamen als het Eibergse Veld, het Haarlose Veld en het Noordijker Veld.

Uw fietstocht start in het pittoreske Borculo, een dorp rijk aan cultuur en historie. Vanuit Borculo fietst u noordwaarts, richting de dorpen Geesteren en Gelselaar. Deze route biedt een blik op het landelijke leven en de natuurlijke schoonheid van de Achterhoek. In Geesteren is de opvallende, grotendeels uit tufsteen opgetrokken kerk met zijn karakteristieke zadeldaktoren een bijzonder gezichtspunt.

Vervolgens komt u langs de Needse Berg, een stuwwal waarop de Hollandse molen uit 1927 staat. Deze molen is niet alleen een historisch monument, maar biedt ook een prachtig uitzicht over de omgeving. De Needse Berg zelf is een geologisch interessant gebied, getuige van de ijstijden die het landschap vorm hebben gegeven.

Mallemse watermolen uit 1748

Dichtbij Eibergen treft u de Mallemse watermolen uit 1748, een idyllische plek langs het water. Naast de molen is het historische schut sluisje te vinden, wat een extra dimensie geeft aan de rijke watergeschiedenis van het gebied.

Na het bezoek aan Eibergen gaat de route weer westwaarts, terug naar Borculo. Onderweg wordt u getrakteerd op afwisselende landschappen, van uitgestrekte velden tot schilderachtige dorpjes, waardoor deze tocht een ware belevenis is voor zowel natuurliefhebbers als cultuurhistorische enthousiastelingen.

De Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen is niet alleen een fysieke tocht door het landschap, maar ook een reis door de tijd. U zult het huidige landschap ervaren, terwijl u ook de historische wortels van de regio ontdekt. Het is een perfecte manier om de schoonheid en het erfgoed van de Achterhoek te verkennen, ideaal voor een dag vol ontdekkingen en natuurschoon.

Reviews Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen
hoflaan 2
8271 BR
Borculo
gelderland
Nederland
GPS 52.1141495,
6.5250946
Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen kaart

Route informatie: Fietsroute Borculo-Neede-Eibergen

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 46 km.
Duur van de route: ca. 3:00 uur.
Hoogste punt route: ca. 29 Meter.
Laatste update: 23 January 2024
Totale aantal weergeve: 540

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute