Fietsroute Havikerwaard.

(0)

Rhenen,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Havikerwaard

Knooppunten

85
80
26
98
97
96
24
04
38
37
36
35
01
52
90
23
62
14
15
60
83
63
25
65
66
69
53
12
85

Fietsroute Havikerwaard.

Ontdek de Natuurlijke Pracht van de IJsselvallei met Fietsroute Havikerwaard. De Fietsroute Havikerwaard biedt een unieke kans om de adembenemende IJssellandschappen te verkennen. Van de vruchtbare uiterwaarden van de Havikerwaard tot de uitgestrekte bossen van de Veluwezoom. Deze tocht is een ode aan de natuurlijke schoonheid en de rijke biodiversiteit van de regio. Ideaal voor iedereen die een dag wil doorbrengen omringd door enkele van de mooiste landschappen die Nederland te bieden heeft.

Een Tocht Vol Variatie

De route biedt een grote landschappelijke variatie. Waarbij je begint in de Havikerwaard een gebied dat bekend staat om zijn vruchtbare grond en rijke flora en fauna. Vanuit daar maak je een indrukwekkende klim van 70 meter van de IJssel naar de Posbank en de Veluwezoom. Waar je getrakteerd wordt op panoramische uitzichten die je adem zullen benemen.

Het Landherinrichtingsproject Havikerpoort

Een sleutelonderdeel van de route is het landherinrichtingsproject Havikerpoort. Dat tot doel heeft de Lamme IJssel om te vormen tot een nieuwe, met de rivier meestromende nevengeul. Dit project draagt bij aan de biodiversiteit van het gebied en creëert nieuwe leefgebieden voor dieren zoals het edelhert, die vanuit de Veluwe toegang krijgen tot de voedselrijke IJsselvallei.

Ecologische Verbindingen

De aanleg van een ecopassage onder de A348 is cruciaal voor het verbinden van de Veluwe met de IJsselvallei. Dit zorgt ervoor dat dieren veilig de snelweg kunnen oversteken en draagt bij aan de ecologische integriteit van het gebied. De transformatie van landbouwgrond in de uiterwaard naar natuurgebied ondersteunt niet alleen de lokale biodiversiteit, maar biedt ook nieuwe recreatiemogelijkheden voor bezoekers.

Geniet van Historisch Doesburg en Meer

Naast de natuurlijke pracht biedt de Fietsroute Havikerwaard ook de kans om historisch Doesburg en andere lokale bezienswaardigheden te verkennen. Deze historische stad is een parel aan de IJssel, met een rijk verleden en prachtige oude gebouwen die het ontdekken waard zijn.

Waar Natuur en Cultuur Samenkomen

Of je nu geïnteresseerd bent in de natuur, geschiedenis of gewoon geniet van een dag fietsen in een prachtige omgeving, de Fietsroute Havikerwaard biedt voor elk wat wils. Van het verkennen van nieuwe ecologische projecten tot het genieten van het uitzicht vanaf de Posbank, deze route is een must-do voor elke fietser.

Reviews Fietsroute Havikerwaard.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Havikerwaard.
Arnhemsestraatweg 2
6991 AM
Rhenen
gelderland
Nederland
GPS 52.0161794,
6.0407318
Fietsroute Havikerwaard kaart

Route informatie: Fietsroute Havikerwaard.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 43 km.
Duur van de route: ca. 3:34 uur.
Hoogste punt route: ca. 98 Meter.
Laatste update: 16 February 2024
Totale aantal weergeve: 2999

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute