Fietsroute Geesteren-Borculo-Barchem

(0)

Geesteren,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Geesteren-Barculo-Barchem

Knooppunten

78
77
24
83
38
82
88
81
62
75
58
55
54
73
11
43
42
78

Fietsroute Geesteren-Borculo-Barchem

Deze pittoreske Fietsroute Geesteren-Borculo-Barchem, die begint in het schilderachtige dorp Geesteren in Gelderland. Het voert u door het hart van de Achterhoek, een gebied dat bekend staat om zijn rijke historie. Een uitgestrekte natuur en diepgewortelde tradities. Geesteren zelf is een dorp dat zijn charme ontleent aan de goed bewaarde Saksische boerderijen. Die een beeld geven van het landelijke Nederlandse leven door de eeuwen heen. Deze architectonische parels, omgeven door het groene landschap, vormen het perfecte decor voor het begin van uw fietstocht.

Vanuit Geesteren leidt de route u langs het landgoed Beekvliet. Een natuurlijk juweel op het punt waar de rivieren de Berkel en de Slinge samenvloeien. Dit gebied met zijn weelderige flora en fauna. Het nodigt uit tot ontdekking en biedt een serene ontsnapping aan de hectiek van het dagelijks leven. Landgoed Beekvliet is bijzonder vanwege zijn diversiteit aan landschapselementen. Waaronder uitgestrekte weilanden, dichte bossen, en de karakteristieke houtwallen die de akkers omzomen. De vele kleine paden die door dit landschap slingeren. En bieden ongeëvenaarde mogelijkheden om de lokale biodiversiteit van dichtbij te ervaren.

Barchem en Zwiep.

Terwijl u verder fietst richting Barchem en Zwiep, wordt de Fietsroute Geesteren-Borculo-Barchem gekenmerkt door afwisselende landschappen die typisch zijn voor de Achterhoek. Open velden afgewisseld met dichte bossen, en idyllische beekjes die door het landschap kronkelen. Barchem gelegen aan de voet van de Lochemse Berg. Biedt prachtige uitzichten en vormt een aangename tussenstop op uw route. De natuurlijke schoonheid van de omgeving, gecombineerd met de rustieke charme van het dorp. Maakt het een ideale plek om even te pauzeren en de omgeving in u op te nemen.

Een van de hoogtepunten van deze fietstocht is zonder twijfel de Zwiepse molen in het dorp Zwiep. Deze achtkantige stellingmolen, daterend uit 1851, is niet alleen een belangrijk historisch monument maar ook een actief werkende molen. De molen, met zijn rieten kap en authentieke structuur, is een prachtig voorbeeld van Nederlands molenerfgoed en biedt bezoekers inzicht in de technieken en tradities van het molenaarsambacht. De omgeving van de molen, met zijn rustieke boerderijen en groene weides, vormt het perfecte decor voor een rustige pauze tijdens uw fietstocht.

Deze route door het dal van de Berkel en de Slinge tussen Borculo en Barchem is een ode aan het Nederlandse landschap, met zijn rijke geschiedenis, levendige tradities, en natuurlijke schoonheid. Het is een uitnodiging om te vertragen, de frisse lucht in te ademen, en te genieten van de rust en kalmte die dit deel van Nederland te bieden heeft. Of u nu een fervent fietser bent of simpelweg op zoek bent naar een ontspannende dag in de buitenlucht, deze route biedt voor elk wat wils en belooft een onvergetelijke ervaring in het hart van de Achterhoek.

 

Reviews Fietsroute Geesteren-Borculo-Barchem!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Geesteren-Borculo-Barchem
Keistraat 1
7274 AW
Geesteren
gelderland
Nederland
GPS 52.1386917,
6.5275754
Fietsroute Geesteren-Barculo-Barchem kaart

Route informatie: Fietsroute Geesteren-Borculo-Barchem

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 32 km.
Duur van de route: ca. 2:34 uur.
Hoogste punt route: ca. 23 Meter.
Laatste update: 15 February 2024
Totale aantal weergeve: 3493

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute