Fietsroute Kallenbroek.

(0)

Terschuur,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Kallenbroek

Knooppunten

47
75
76
44
11
42
41
32
86
82
08
63
78
96
09
47

Fietsroute Kallenbroek.

Fietsroute Kallenbroek, voor mooie afwisseling.

De fietsroute Kallenbroek, startend vanuit Terschuur. Het onthult de verborgen charmes en de verrassende schoonheid van een landbouwgebied dat veel meer te bieden heeft dan op het eerste gezicht lijkt. Deze tocht biedt een prachtige mix van natuurlijke en culturele elementen. Waarmee het de perfecte keuze is voor iedereen die het hart van Nederland op een intieme en rustige manier wil verkennen.

Vanaf het startpunt tegenover het tankstation in Terschuur leidt de route onder de snelweg door naar knooppunt 47. Waarmee de toon gezet wordt voor een tocht vol ontdekkingen. De route volgt de dalen van twee gekanaliseerde beken – eerst de Esvelder Beek en vervolgens de Kleine Barneveldse Beek. Deze beken, met hun rustgevende stromingen en omringd door weelderig groen, vormen de levensaders van het landschap en bieden prachtige vergezichten en een serene ambiance voor fietsers.

De Gelderse Vallei

Het pad voert verder naar Barneveld, waar de landelijke charme van de Gelderse Vallei zich volledig ontplooit. Vanaf Barneveld gaat de tocht verder naar De Glind, een van de vier historische buurtschappen van het kerspel Barneveld. De Glind, met zijn groepering van boerderijen rondom huis De Glinthorst, biedt een schilderachtig beeld van het traditionele plattelandsleven en de rijke agrarische geschiedenis van de regio.

De route vervolgt zijn weg door de Gelderse Vallei richting Leusden, waarbij de landschappelijke variatie van weiden en bossen, afgewisseld met prachtige boerderijen en historische bezienswaardigheden, continue voor een boeiend decor zorgt. Dit deel van de tocht benadrukt de rust en de ruimte van de Vallei, en laat zien hoe landbouw en natuur harmonieus samen kunnen gaan.

De molen.

Als afsluiter van de route komt u langs een indrukwekkende standerdmolen, die al in 1403 werd vermeld. Deze molen, een monument van vakmanschap en historie, staat als een stille getuige van de eeuwenlange relatie tussen de mens en het landschap in deze regio. Het biedt een perfecte afsluiting van een tocht die zowel het lichaam als de geest verrijkt.

De fietsroute Kallenbroek is daarmee veel meer dan een eenvoudige fietstocht; het is een viering van de schoonheid en de diversiteit van het Nederlandse landschap, en een herinnering aan de verrassingen die op ons wachten als we bereid zijn om verder te kijken dan onze vooroordelen.

Reviews Fietsroute Kallenbroek.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Kallenbroek.
Kallenbroekerweg 220
3784 VB
Terschuur
gelderland
Nederland
GPS 52.1585724,
5.5148103
Fietsroute Kallenbroek kaart

Route informatie: Fietsroute Kallenbroek.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 38 km.
Duur van de route: ca. 2:26 uur.
Hoogste punt route: ca. 11 Meter.
Laatste update: 19 February 2024
Totale aantal weergeve: 2942

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute