Fietsroute Doesburg en Hummelo

(1)

Doesburg,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Doesburg en Hummelo

Knooppunten

36
35
09
28
59
57
51
34
33
60
32
30
31
22
05
40
39
37
36

Fietsroute Doesburg en Hummelo

Fietsroute Doesburg en Hummelo: Ontdek de Oude IJssel. Verken het hart van de Achterhoek met een schilderachtige fietstocht van Doesburg naar Hummelo en terug. Langs de kronkelende paden van de Oude IJssel. Deze route is niet alleen een fysieke reis door het weelderige rivierenlandschap maar ook een tijdreis die de geologische geschiedenis en de serene schoonheid van dit gebied onthult.

De Oude IJssel: Een Rivier met een Verhaal

De Oude IJssel, een van de meest fascinerende rivieren van de Achterhoek. Vormt de ruggengraat van deze fietsroute. Het brede stroomdal van de rivier, opvallend ruim voor haar huidige omvang. Vertelt het verhaal van een ver verleden. Zo’n tienduizend jaar geleden vormde dit dal het bed van de Rijn, voordat de rivier een weg zocht door de Gelderse Poort. Een natuurlijk doorgang tussen de stuwwallen.

Natuurlijke Pracht langs de Weg

Terwijl je van Doesburg naar Hummelo fietst, word je getrakteerd op de pracht van de Achterhoek. Aan de noordkant van de route zie je rivierduinen die duizenden jaren geleden door de wind zijn gevormd. Aan de zuidkant openbaart zich een typisch rivierenlandschap, rijk aan flora en fauna. Dit contrast tussen de noordelijke duinen en het zuidelijke rivierenlandschap biedt een unieke fietservaring.

Van Historisch Doesburg naar Pittoresk Hummelo

Deze Fietsroute Doesburg en Hummelo start in het historische stadje Doesburg, bekend om zijn monumentale gebouwen en gezellige stadscentrum. Van daaruit volg je de loop van de Oude IJssel naar Hummelo, een dorp dat zijn landelijke charme en rustieke schoonheid heeft behouden. Na Hummelo steek je de Oude IJssel over en leidt de route je langs Nieuw-Wehl terug naar Doesburg, waarbij elke pedaalslag je dieper meevoert in de serene en ongerepte natuur van de Achterhoek.

Terug naar de Bron: Een Ronde Afsluiting

Na de oversteek terug naar Doesburg sluit de route naadloos aan bij het beginpunt, waardoor fietsers de unieke gelegenheid krijgen om de rijke geschiedenis, gevarieerde landschappen en culturele hoogtepunten van de regio in één fietstocht te ervaren. Deze tocht is niet alleen een aanrader voor natuurliefhebbers en geschiedenisenthousiastelingen, maar voor iedereen die het Nederlandse landschap op zijn puurst wil beleven.

Reviews Fietsroute Doesburg en Hummelo!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Doesburg en Hummelo
Koepoortstraat 2-4
6981 AS
Doesburg
gelderland
Nederland
GPS 52.0148805,
6.1342441
Fietsroute Doesburg en Hummelo kaart

Route informatie: Fietsroute Doesburg en Hummelo

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 33 km.
Duur van de route: ca. 2:30 uur.
Hoogste punt route: ca. 26 Meter.
Laatste update: 11 February 2024
Totale aantal weergeve: 4887

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute