Fietsroute Oude IJssel.

(0)

Zelhem,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Oude IJssel

Knooppunten

03
11
41
43
04
06
10
61
40
14
13
12
38
37
91
33
34
21
02
03

Fietsroute Oude IJssel.

Ontdek de Historische Rijkdom langs de Oude IJssel: Fietsroute Oude IJssel van Zelhem naar Doetinchem. Verken de charme van de Achterhoek met de Fietsroute Oude IJssel. Een tocht die u meeneemt langs enkele van de meest pittoreske en historisch rijke plaatsen van de regio. De Oude IJssel. Een rivier die de Achterhoek met het Duitse achterland verbindt. Heeft door de eeuwen heen een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van handelsverkeer en de welvaart van lokale gemeenschappen.

Startpunt Zelhem: Poort naar het Verleden

Begin uw fietstocht in het schilderachtige Zelhem en laat u meevoeren langs de stromende wateren van de Oude IJssel naar ontdekkingen die op elke hoek wachten. Deze route voert u door Halle, Halle-Nijman, en Slangenburg naar Doetinchem, een reis die zowel de schoonheid van de natuur als de rijkdom van de lokale cultuur en geschiedenis belicht.

Kasteel Slangenburg: Een Historisch Juweel

Een van de hoogtepunten van deze route is Kasteel Slangenburg, daterend uit 1354 en omringd door een uitgestrekt natuurgebied. Neem de tijd om de omgeving te verkennen en duik in de geschiedenis die de muren van dit kasteel omhult.

De Kruisbergsche Bosschen: Natuur en Adel

Fietsend langs de rand van Doetinchem, ontdekt u de Kruisbergsche Bosschen, een gebied dat niet alleen natuurlijke schoonheid biedt, maar ook thuis is voor Kasteel de Kelder. Dit kasteel, met een geschiedenis die teruggaat tot 1662, biedt een fascinerende blik op het verleden van de regio.

Een Rustpauze bij de Beltmolen van Wittebrink

Bij Wittebrink nodigt een gelijknamige beltmolen u uit voor een welverdiende rust. Deze plek biedt niet alleen een moment van ontspanning maar ook een kans om te genieten van het landelijke erfgoed van de Achterhoek.

Terug naar Zelhem: Een Cirkel Rond

De route sluit zich als u via Velswijk weer terugkeert naar Zelhem. Deze fietstocht biedt niet alleen een unieke gelegenheid om de natuurlijke schoonheid van de Achterhoek te ervaren, maar ook om te verdiepen in de rijke historie en cultuur van de streek.

Reviews Fietsroute Oude IJssel.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Oude IJssel.
Doctor Grashuisstraat 28-30
7021 CL
Zelhem
gelderland
Nederland
GPS 52.0068482,
6.3500598
Fietsroute Oude IJssel kaart

Route informatie: Fietsroute Oude IJssel.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 37 km.
Duur van de route: ca. 3:03 uur.
Hoogste punt route: ca. 29 Meter.
Laatste update: 26 February 2024
Totale aantal weergeve: 2293

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute