Fietsroute buurtschappen van Winterswijk

(0)

Winterswijk,
overijssel,
Nederland
Fietsroute buurtschappen van Winterswijk

Knooppunten

14
20
21
19
18
13
06
05
02
03
23
04
33
11
10
09
15
14

Fietsroute buurtschappen van Winterswijk

De fietsroute rondom Winterswijk is een prachtige ontdekkingstocht door een mozaïek van historische buurtschappen en schilderachtige landschappen. Deze route, die begint bij knooppunt 14 in het hart van Winterswijk. Neemt je mee door een aantal van de negen oude buurtschappen die als parels in het landschap liggen.

Je start in de levendige stadskern van Winterswijk, bij de Markt, dichtbij de iconische Jacobstoren. Dit gebied ademt geschiedenis en gezelligheid, perfect voor een korte wandeling voordat je op de fiets stapt. Vanaf hier volg je de Meddosestraat, een charmante weg die je leidt naar het eerste knooppunt van je tocht.

De route neemt je mee door het buurtschap Meddo, dat zich onderscheidt door zijn unieke kerk en een sfeer van rust en vredigheid. In Meddo lijkt de tijd trager te gaan, wat je de kans geeft om de Saksische boerderijen met hun kenmerkende houten topgevels te bewonderen.

Verder fietsend bereik je Huppel, een buurtschap dat omgeven is door uitgestrekte velden en serene natuur. De landelijke wegen en het rustige tempo van het leven hier zijn een ware traktatie voor elke natuurliefhebber.

Henxel

De volgende halte op de Fietsroute buurtschappen van Winterswijk is Henxel, waar de harmonie tussen natuur en historie meteen opvalt. De verspreid liggende boerderijen en de kleine dorpskern rondom een wegkruising bieden een authentiek beeld van het landelijke leven in de Achterhoek.

Ratum en Corle, de andere twee buurtschappen op deze route, bieden eveneens een rijke mix van cultuur en natuur. Ratum, met zijn verstilde wegen en weidse uitzichten, biedt een perfecte gelegenheid om even af te stappen en de stilte te ervaren. Corle, bekend om zijn charmante landschap, biedt prachtige fotomomenten met zijn traditionele architectuur en natuurlijke schoonheid.

Naast de historische en culturele rijkdom is deze route een feest voor natuurliefhebbers. Je fietst langs weilanden, door bossen, en langs beekjes, terwijl je onderweg de kans hebt om lokale flora en fauna te spotten.

Aan het einde van deze betoverende tocht keer je terug naar Winterswijk, waar je de route afsluit met misschien wel een bezoek aan een lokaal café of restaurant om na te genieten van de prachtige ervaringen.

Deze fietsroute rondom Winterswijk is meer dan een fysieke tocht; het is een reis door de tijd, een pad dat je langs de verborgen schatten van de Achterhoek leidt. Vergeet niet om een kaart of een app te gebruiken voor de fietsknooppunten, zodat je zonder zorgen kunt genieten van alles wat deze unieke route te bieden heeft.

Parkeren voor de auto :

Markt (stadskern, bij Jacobstoren).
Naar startpunt route : Meddosestraat 300 m volgen naar knooppunt 14 (rotonde)

Of bij parkeerplaats bij Weeninkpad.
Tussen Weeninkpad en de Sellekamp is een fietspad. Ook deze afstand is hooguit 300 meter naar knooppunt 14.

Reviews Fietsroute buurtschappen van Winterswijk!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute buurtschappen van Winterswijk
Groenloseweg 2-6
7103 AV
Winterswijk
overijssel
Nederland
GPS 51.9817335,
6.7026172
Fietsroute buurtschappen van Winterswijk kaart

Route informatie: Fietsroute buurtschappen van Winterswijk

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 43 km.
Duur van de route: ca. uur.
Hoogste punt route: ca. 45 Meter.
Laatste update: 3 February 2024
Totale aantal weergeve: 134

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute