Fietsroute Planken Wambuis.

(0)

Ede,
gelderland,
Nederland
Fietsroute Planken Wambuis

Knooppunten

65
64
62
05
80
76
17
93
82
72
84
31
05
70
12
85
84
82
88
66
65

Fietsroute Planken Wambuis.

Ontdek de Natuurpracht van Planken Wambuis per Fiets. De fietsroute Planken Wambuis is een prachtige tocht die begint en eindigt bij de historische herberg. Nu het bekende restaurant Planken Wambuis. Deze route neemt u mee op een ontdekkingsreis door een van de meest schilderachtige landschappen van Nederland. Rijk aan natuurlijke schoonheid en historische betekenis.

Een Reis Door de Tijd: Van Herberg tot Natuurreservaat

In 1782 werd op deze locatie de herberg ‘het planken off houten wambuis’ gebouwd. Een naam die vandaag de dag nog steeds leeft in zowel het restaurant als het omliggende natuurreservaat. Dit gebied is een schat aan natuurlijke en historische rijkdommen, waaronder de sandr, een smeltwatervlakte uit het einde van de derde ijstijd, die het landschap zijn unieke karakter geeft.

Langs Smeltwaterdalen en Door Oude Bossen

De fietsroute voert u langs indrukwekkende natuurverschijnselen zoals het grote smeltwaterdal bij Quadenoord. Dit dal, ooit de bedding van een brede rivier, getuigt van de krachtige natuurprocessen die het landschap hebben gevormd. U fietst door gebieden zoals de Ginkelse Heide, de Edesche Heide, het Wekeromsche Zand en het Roekelsche Bosch, waar de diversiteit van de Nederlandse natuur in al haar pracht te bewonderen is.

Een Tocht Vol Natuurlijke Schoonheid en Rust

Deze fietsroute is niet alleen een kans om de rijke biodiversiteit van het gebied te ervaren, maar biedt ook momenten van rust en reflectie. De uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en oude bossen bieden een serene achtergrond voor een dag in de buitenlucht. Het is een ideale route voor natuurliefhebbers, fotografen, en iedereen die op zoek is naar een moment van ontsnapping uit de dagelijkse drukte.

Culinaire Afsluiting bij Restaurant Planken Wambuis

Na een dag vol natuurlijke en culturele verkenningen, biedt het restaurant Planken Wambuis een warm welkom terug. Hier kunt u genieten van lokale delicatessen en nagenieten van de prachtige fietstocht. Het restaurant, met zijn rijke historie en sfeervolle ambiance, vormt de perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag in het hart van de Nederlandse natuur.

De fietsroute Planken Wambuis is een unieke kans om de schoonheid van de Nederlandse landschappen te ontdekken, de stilte van de natuur in te ademen en te genieten van de gastvrijheid van een historische herberg. Pak uw fiets en ontdek zelf de verborgen schatten van dit bijzondere natuurgebied.

Reviews Fietsroute Planken Wambuis.!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Adres van het startpunt.

Fietsroute Planken Wambuis.
Nieuwe Kazernelaan 95
6711 JC
Ede
gelderland
Nederland
GPS 52.0407567,
5.6915053
Fietsroute Planken Wambuis kaart

Route informatie: Fietsroute Planken Wambuis.

Route Soort: knooppuntenroute.
Route lengte: ca. 44 km.
Duur van de route: ca. 3:17 uur.
Hoogste punt route: ca. 52 Meter.
Laatste update: 27 February 2024
Totale aantal weergeve: 6611

Fout in fietsroute ontdekt?

Geef het door op deze pagina: Fout in Fietsroute