ION oplaadpunten.

ION oplaadpunten

ION oplaadpunt

Sparta, onderdeel van de Accell-groep en bekend om haar hoogwaardige elektrische fietsen, heeft een gedurfd offensief gelanceerd gericht op horeca-ondernemers. Het doel? Het creëren van ‘ION oplaadpunten’ voor Sparta’s elektrische fietsen. De ondernemers worden aangemoedigd om op eigen kosten deze oplaadpunten te realiseren op bijvoorbeeld het terras, waar ION-berijders hun fietsen kunnen opladen via het gewone stopcontact (220V).

Gratis ION Oplaadbordje met Sparta’s Naam

Hoewel ondernemers zelf verantwoordelijk zijn voor de aanlegkosten van deze oplaadpunten, biedt Sparta een interessante incentive. Ze voorzien de ondernemers namelijk van een gratis ‘ION oplaadbordje’ met het merknaam Sparta. Hierdoor wordt niet alleen de functionaliteit van de oplaadpunten verbeterd, maar krijgt ook het merk Sparta extra zichtbaarheid op diverse horecalocaties.

ANWB Springt aan Boord

Niet alleen Sparta is enthousiast over het concept van elektrische ION-fietsen; ook de ANWB heeft zich aangesloten bij dit initiatief. De elektrische ION-fietsen van Sparta hebben de aandacht van de ANWB getrokken, waarmee de populariteit en erkenning van elektrisch fietsen verder worden versterkt.

Efficiënt Opladen voor Horeca-Bezoekers

Een ION oplaadpunt op het terras biedt een handige oplossing voor ION-berijders. Voorafgaand aan een fietstocht wordt geadviseerd de fiets volledig op te laden, maar gedurende het horecabezoek kan een tussentijdse lading plaatsvinden. Het opladen van een ION-fiets duurt gemiddeld 1,5 à 2 uur, waardoor het een praktische en efficiënte mogelijkheid wordt voor horecabezoekers.

Lage Kosten en Gratis Opladen

Voor horeca-ondernemers die zich afvragen over de kosten, is het goed nieuws. Het opladen van een ION-fiets tijdens een horecabezoek kost ongeveer 3,4 eurocent. Vaak wordt dit bedrag tenietgedaan bij het bestellen van een consumptie, waardoor het opladen voor de fietser praktisch gratis is.

Gemakkelijke Benodigdheden voor Opladen

Het opladen van een ION-fiets is eenvoudig. ION-berijders nemen doorgaans hun eigen oplader mee, maar ook het horecapunt kan mogelijk laders beschikbaar stellen. Dit maakt het opladen van elektrische fietsen tijdens een horecabezoek toegankelijk en gebruiksvriendelijk.

Met deze innovatieve stap integreert Sparta elektrische mobiliteit in het dagelijkse leven, terwijl het voor horeca-ondernemers een kans biedt om bij te dragen aan duurzame mobiliteit en extra service te bieden aan hun gasten.